Kotitoimiston ergonomia kuntoon

Työpisteen ergonomisuus on tärkeää ihmisen työhyvinvoinnille niin kotona kuin toimistollakin. Kotitoimistoista on tullut osa yhä useamman ihmisen arkea, ja se on edellyttänyt mukautumista uusiin vaatimuksiin. Etätyö vaatii yhtä ergonomiset kalusteet kuin mihin paikan päällä toimistolla ollaan totuttu. 

Etätyöskentely tuo mukanaan omat haasteensa, kun kotiin halutaan päätetyötä helpottamaan ergonomiset työskentelytilat. Koska kotiolot eivät yleensä vastaa samoja olosuhteita kuin toimistolla, itse kukin päätyy työskentelemään sohvalle tai keittiönpöydän ääreen epäergonomiseen asentoon, ja riski niskajumeihin ja selkäkipuihin nousee. Tämän voi kuitenkin välttää, sillä ergonomisen työpisteen saa tehtyä myös rajallisiin tiloihin ja kodin sisustukseen sopivaksi. Kotioloissakin on suositeltavaa, että työtuolin ja pöydän saa säädettyä työntekoa varten sekä seisoma- että istumatyöhön sopivaksi, jolloin asentonsa aseteltua ergonomisesti. Myös työn tauottaminen sekä mahdollisuus lyhyille liikunta- ja venyttelytauoille ovat suotavia.

Kokonaisvaltaista hyötyä

Kotikonttoriin hankitut kalusteet ja tarvikkeet tulevat hyödyksi kokonaisvaltaisesti, kun niitä käyttää myös vapaa-ajan tekemisessä. Muistathan, että verkkokauppamme palvelee myös yksityisasiakkaita! Yksityisasiakkaille verkkokaupassamme on käytössä luottokorttimaksu, jolloin y-tunnusta ei tarvitse täyttää kassalla. 

Pieni sähköpöytä on ratkaisu sekä työergonomialle että tilaongelmiin

Kodin tilat tuovat haasteensa kotikonttorin ergonomiselle kalustamiselle. Koti on pääasiassa sisustettu vapaa-aikaa ja lepoa ajatellen, jolloin lisätilaa mahdolliselle etätyöskentelylle ei välttämättä ole. Valikoimastamme löytyy kodin tarpeisiin niin pientä kuin isompaakin kalustetta, joten vaihtoehtoihin kannattaa tutustua.

Paras vaihtoehto kotitoimiston ergonomian lisäämiseksi on hankkia sähkösäädettävä työpöytä. Se ylläpitää hyvän työskentelyasentoa, sillä se mahdollistaa seisomatyön sekä pöydän tason asettamisen juuri käyttäjälle sopivaksi. Sen ansiosta voi sujuvasti vuorotella seisovan ja istuvan työasennon välillä, jolloin vältytään istumatyölle tyypillisiltä tuki- ja liikuntaelinvammoilta.


kotitoimisto-koira

Työpöydän ei tarvitse missään nimessä olla suuri, vaan riittää, että tilaa löytyy päätteelle, mahdolliselle hiirelle sekä tietenkin kahvikupposelle ja kyynärvarsille. Meidän valikoimastamme löytyy helposti liikutettavat, huomaamattomat ja pienet sähköpöydät, jotka saa sujautettua ahtaampaankin tilaan. Sähköpöytä ei haittaa kodin ilmettä, sillä yksinkertainen ja kevyt kaluste sulautuu sisustukseen kuin sisustukseen.

Valikoimamme pienin sähköpöytä Quadro on kooltaan 750 mm x 600 mm, joten se mahtuu hyvin kodin pieneenkin nurkkaan. Ahtaaseen tilaan mahtuu myös samankokoinen kaasujousella korkeussäädettävä Pops-pöytä, sekä ergonominen sähköpöytä Classic Mini, jonka syvyys on tavallista pienempi eli 600 mm. Puro-sähköpöydän pöytätason koko on 1200 x 600 mm, ja sopii hyvin moneen sisutukseen.

Tutustu kaikkiin sähköpöytiin täältä.

Tyylikäs ja ergonominen työtuoli mahtuu myös pieneen tilaan

Hyvä työtuoli on investointi, jolla saa keittiönpöydänkin äärellä työskentelystä ergonomisen. Työskentelyasentosi on hyvä, kun jalat ovat tukevasti lattialla ja kyynärvarret lepäävät pöydän päällä noin 90 asteen kulmassa. Kun pöydän korkeus ei ole muunneltavissa, omien ominaisuuksiensa mukaiseksi säädettävä työtuoli auttaa välttämään tukielinongelmat. Valikoimaamme kuuluvat ensiluokkaiset, näppärät ja kauniit tuotteet, jotka on suunniteltu myös ergonomisuutta ja istuinmukavuutta ajatellen. Olivat prioriteetit tuolin suhteen mitkä vain, meiltä löytyy takuulla vaihtoehto mihin tahansa kotiin ja tekemiseen.

Työtuolien ei tarvitse olla tilaa vieviä ja massiivisia ollakseen ergonomisia ja mukavia. Helposti liikutettavat tuolit ovat mainio vaihtoehto, kun etsitään kompaktia tuolia kotikonttorin tarpeisiin. Erityisesti tuoli, jossa on pieni jalkaristikko, on pienessä tilassa kätevä. Esimerkiksi tyylikkäässä Saddle-satulatuolissa on vain ø 460 mm kokoinen jalkaristikko. Kotimaiset, fysioterapeuttien suosittelemat Salli-satulatuolit on saatavilla täysin räätälöitynä. Värivaihtoehdoista löytyy vaihtoehtoja monenlaisen kodin sisustukseen.

Ergonomiasta ei tosiaan tarvitse tinkiä, vaikka kookkaalle tuolille ei tilaa kotikonttorissa olisi. Pienemmät tuolit pitävät hyvää huolta käyttäjän ryhdistä ja ergonomiasta siinä missä isommat työtuolitkin, mutta säästävät samalla tilaa ja mahtuvat kodin ahtaimpaankin paikkaan. Ergonominen Poiju-tuoli on kevyt ja korkeudeltaan säädettävä ja mahdollistaa puoliseisoma-asennon. Poiju-tuoli edesauttaa aktiivista istumista, ja pehmeä istuin tekee työskentelystä mukavaa. Palloistuin Dot on hauska ja ergonominen vaihtoehto päätetyön tai muuten vain tietokoneen tai television katselun ääreen.

 

kotitoimisto-sahkopoyta-pops

 

Kodin sisustus ja omat mieltymykset ovat määrittäviä tekijöitä kalusteiden valinnassa, ja ergonomista tuolia hankkiessa ei tarvitse tinkiä tyylikkyydestä. Ergonominen tuoli voi olla kaunis ja kodin katseenvangitsija, kuten esimerkiksi kotimainen Iloa-satulatuoli. Mikäli tilaa riittää, niin monipuolisilla säädöillä varustettu Pro 40 -toimistotuoli on nappivalinta. NojatuoliCee on kaunis, muotoilultaan moderni ja lisäksi erittäin mukava istua. Jos kotitoimistossa ei tule vietettyä koko päivää tai työpiste ei ole niin ahkerassa käytössä, niin tyylitietoisen silmää miellyttävät varmasti virtaviivaiset Withme-tuolit.

Ergonomiamatolla vähennät jalkojen rasitusta

Kun kotikonttorilla tehdään töitä seisten, on hyvä ottaa käyttöön ergonomiamatto, joka vähentää jalkoihin kohdistuvaa rasitusta. Seisontamattojen puhdistaminen on vaivatonta, ja ne on helppo laittaa sivuun käytön jälkeen. Kodin lattiapinnat säästyvät tuolin rullaamiselta tuolinalusmaton avulla.

kotitoimisto-korkkimatto

 

Valikoimastamme löytyy kauniita seisontamattoja, ja hyvin tyylikäs vaihtoehto jokaiseen kotiin on esimerkiksi korkinvärinen StandUp-seisontamatto, . Matosta löytyy kätevä kahva, josta se on mahdollista ripustaa roikkumaan seinään, kun mattoa ei käytetä.  Yoga Fashion on erikoispehmeä työpistematto tyylikkäällä tekstiilipinnalla. Matto kestää kulutusta, hylkii likaa ja on helppo pitää puhtaana. Muihin ergonomiamattoihin pääset tutustumaan tästä.

Tuolinalusmatto on yleensä iso, ja sen päällä on hyvä rullata tuolin kanssa maton sileän pinnan takia. Valikoimassamme on esimerkkiksi läpinäkyviä ja huomaamattomia Ankkuri-tuolinalusmattoja, jotka eivät vie huomiota kodin sisustukselta.

Ergonomian hienosäädöllä ennaltaehkäiset kiputiloja

Vaikka pöytä ja tuoli vahvistavat työhyvinvointia huomattavasti, kotiin voi hankkia omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan ergonomian hienosäätöön tarkoitettuja tarvikkeita. Jalkatuki estää reisiä puutumasta ja pitää polvikulman hyvänä istuessa. Pehmeästä, ristiselän mukaisesti muovautuvasta ristiseläntuesta on hyötyä, kun kaipaa istuessa lisää tukea. Vastaavasti hiirikäden kiputiloja voi ennaltaehkäistä ja helpottaa kyynärvarsituella, jonka käden mukaan muovautuva pehmuste vähentää ranteen jännitystä ja kuormitusta.

Tuolinalusmatto ja seisontamatot ovat käteviä myös taukojumppaa ajatellen.  Muun muassa Back App 360 -tasapainolautaa on hyvä käyttää tuolinalusmaton päällä. Tasapainolaudalla tasapainotreeni on miellyttävää, ja se vilkastuttaa verenkiertoa ja antaa lihaksille happea ja vahvistaa nilkkojen, polvien lonkkien ja selän lihaksia. Tasapainolauta on kätevä muutoinkin kuin työnteon lomassa.

 

Search engine powered by ElasticSuite