0800 165 000

Kotitoimiston ergonomia kuntoon

KOTITOIMISTON ERGONOMIA
KUNTOON

Kotikonttorilla työtä pitäisi pystyä tekemään yhtä ergonomisesti kuin hyvin kalustetussa toimistossa. Ergonomiseen työympäristöön kannattaa siis panostaa, varsinkin jos tekee päätetyötä. Kotonakin tuolin ja pöydän säädettävyys on tärkeässä roolissa, ja lisäksi on suositeltavaa päästä työskentelemään myös seisten ja tauottamaan työtä sopivin väliajoin.

Vaikka työtä tehdään ns. kotikonttorissa, aina työympäristö ei kuitenkaan ihan vastaa konttoriolosuhteita. Työntekopaikaksi valikoituu usein sohvan nurkka, jolloin työergonomia kärsii. Usein tilanne on se, että istutaan läppäri sylissä, selkä pyöristyneenä ja niska eteen taipuneena. Huonossa työasennossa saattaa vierähtää monta tuntia, joista seuraa niska-alueen jumit ja selkäkivut. Toki sohvatyynyjen avulla sohvastakin saa hyvän työpisteen, kunhan muistaa tukea niskan asentoa, antaa selälle riittävää tukea ja pitää käsivarret 90 asteessa.

PIENI SÄHKÖPÖYTÄ KOTIIN

Paras vaihtoehto kotitoimiston ergonomian lisäämiseksi on sähkösäädettävän työpöydän hankinta. Sen ansiosta voi sujuvasti vuorotella seisovan ja istuvan työasennon välillä, jolloin vältytään istumatyölle tyypillisiltä tuki- ja liikuntaelinvammoilta. Sähköpöydän hankinta kannattaa, vaikka työpisteenä olisi vain parin neliömetrin kokoinen huone tai nurkkaus. Valikoimamme pienin sähköpöytä Quadro on kooltaan 750 mm x 600 mm, joten se mahtuu hyvin pieneen työtilaan. Ahtaaseen tilaan mahtuu myös samankokoinen, kaasujousella korkeussäädettävä Pops-pöytä, sekä ergonominen sähköpöytä Classic Mini, jonka syvyys on tavallista pienempi eli 600 mm. Tutustu kaikkiin sähköpöytiin.

Säädettävä Pops-pöytä pieneen toimistoon Pieni sähkösäädettävä työpöytä Quadro kotitoimistoon Kotitoimiston ergonomia Cube-tuoli ja Classic mini sähköpöytä

SOPIVA TYÖTUOLI KOTIIN

Mikäli sähköpöydän hankinta ei ole ajankohtainen ja työskentelee keittiöpöydän tai tavallisen työpöydän ääressä, kannattaa panostaa hyvään työtuoliin. Sillä sanotaan, että hyvä työtuoli on (koti)toimistotyöntekijän paras ystävä.

Kotitoimiston tuolin pitäisi sopia käyttäjälleen ja olla säädettävissä ergonomiseen asentoon. Istuma-asento on yleensä hyvä silloin, kun jalat ovat tukevasti lattiassa ja kyynärvarret lepäävät työtason päällä noin 90 asteen kulmassa. Jos työtaso on melko korkealla, voi jalkatukirenkaallinen satulatuoli tai puoliseisovan työasennon mahdollistava Poiju-tuoli olla parempi valinta kuin perinteinen työtuoli. Poiju vie myös tavallista tuolia vähemmän tilaa.

Jos työskentelytila on ahdas, niin silloin ei kannata hankkia sitä kaikista isointa ja muhkeinta tuolia. Tuoli, jossa on pieni jalkaristikko, on pienessä tilassa kätevin. Esimerkiksi Saddle-satulatuolissa on vain ø 460 mm kokoinen jalkaristikko. Mikäli tilaa riittää, niin monipuolisilla säädöillä varustettu Pro 40 -toimistotuoli on nappivalinta! Jos kotitoimistossa ei tule vietettyä koko päivää tai työpiste ei ole niin ahkerassa käytössä, niin tyylitietoisen silmää miellyttävät varmasti Cube-tuolit tai hauska Fungi-tuoli.

Työtuolivalikoimaamme pääset tutustumaan tästä. Kannattaa myös tutustua työtuolin valintaoppaaseen!

ERGONOMIATUOTTEET KOTIIN

Jos kokee, että kotitoimiston ergonomia on muuten kunnossa, mutta kaipaa vielä pientä säätöä, niin valikoimastamme löytyy erilaisia ergonomiatuotteita kotiin ja toimistoon. Jos vaikka kokee, että verenkierto jaloissa estyy istuessa, voi jalkatuesta olla hyötyä. Se estää reisiä puutumasta ja pitää polvikulman hyvänä istuessa. Jos oma työtuoli on kaikin puolin hyvä, mutta kaipaa istuessa lisää tukea riskiselkään, voi ristiseläntuesta on hyötyä. Tuen pehmeä tyyny muovautuu ristiselän mukaisesti ja tekee istuma-asennosta ergonomisemman.

Kyynärvarsituella voi helpottaa (ja ennaltaehkäistä!) hiirikäden kiputiloja, sillä käsien mukaan muotoutuva pehmuste vähentää kuormitusta ja jännitystä ranteissa. Lisäksi, hiirikäsi on mahdollista ennaltaehkäistä käyttämällä tavallisen hiiren sijaan Rollermouse-keskihiirtä. Näppäimistön eteen sijoitettava keskitetty hiiri tekee työskentelystä ergonomista ja lisää huomattavasti työtehoa.

Jos kotitoimistosta löytyy pyörällinen toimistotuoli, voi olla järkevää sijoittaa sileä ja tarpeeksi iso tuolinalusmatto sen alle. Tuoli rullaa sen päällä helposti ja samalla lattiapinnat säästyvät kulutukselta. Kun kotikonttorilla tehdään töitä seisten, on hyvä ottaa käyttöön ergonomiamatto, joka vähentää jalkoihin kohdistuvaa rasitusta. Hyvin tyylikäs vaihtoehto jokaiseen kotiin on esimerkiksi korkinvärinen StandOn-seisontamatto, joka toimii myös jumppa- ja joogamattona, kun on taukojumpan aika. Matosta löytyy kätevä kahva, josta se on mahdollista ripustaa roikkumaan seinään, kun mattoa ei käytetä. Muihin ergonomiamattoihin pääset tutustumaan tästä.

RollerMouse keskihiiri Hauska Fungi-tuoli kotitoimistoon Seisontamatto StandOn kotitoimistoon

Verkkokauppamme palvelee myös yksityisasiakkaita! Huomioithan että verkkokaupan hintamme on ilmoitettu ilman 24% arvonlisäveroa ja se lisätään loppusummaan ostoskorissa. Yksityisasiakkaille verkkokaupassamme on käytössä luottokorttimaksu, jolloin y-tunnusta ei tarvitse täyttää kassalla.

TUTUSTU KOTITOIMISTO-VALIKOIMAAMME TÄSTÄ!


PALAA TAKAISIN