Millainen pumppukärry työpaikalle?

Pumppukärry, haarukkavaunu, lavansiirtovaunu... Suosikilla on monta nimeä. Hankittaessa pumppukärryä kannattaa miettiä sen käyttötarkoitusta ja sitä, miten suuria kuormia sillä siirretään? Valikoimamme pumppukärryt ovat kestäviä työjuhtia, mutta jokaisessa mallissa on omat hyvät puolensa ja sopivuutensa.

Pumppukärry eli haarukkavaunu

Pumppukärry (haarukkavaunu / lavavaunu) on ehdoton työväline varastoissa, marketeissa, myymälöissä ja kaikkialla, missä tavaraa ja lavoja täytyy siirrellä paikasta toiseen. Hankittaessa pumppukärryä, tulee miettiä tarkasti sen käyttötarkoitus. Miten suuria kuormia sillä siirretään? Millaisessa ympäristössä pumppukärryä käytetään?

Hyvä pumppukärry on helposti käsiteltävä, kestävä ja turvallinen. nostaa ja siirtää raskaita kuormia vaivattomasti ja turvallisesti.Perinteinen pumppukärry sopii parhaiten mataliin nostoihin ja lavojen siirtoihin paikasta toiseen. Kuljetettavan tavaran paino ja pakkaustapa vaikuttavat merkittävästi valittavan pumppukärryn nostokapasiteettiin. Mieti, kuinka painavia kuormia tulet pumppukärryllä siirtämään. Jos lavoja nostetaan korkealle tai siirretään pitkiä matkoja, kannattaa harkita sähkökäyttöisen lavavaunun tai pinoamisvaunun hankintaa.Sähkökäyttöinen pumppukärry on myös ergonomisempi siinä että sen käsittelyyn ei tarvitse voimaa. 

Entä kuinka pitkät haarukat tulisi olla pumppukärryssä? Suomessa yleisimmät kuormalavat ovat EUR-lava ja FIN-lava. Myös muita kokoja on käytössä ja niiden mitat vaihtelevat tapauskohtaisesti. Pumppukärryt eivät ole suunniteltu kaikenkokoisten kuormalavojen käyttöön. Varmista siis käyttämäsi kuormalavan koko ennen pumppukärryostoksille menoa.


pumppuk_rry_close

Hexaplanilla on laaja valikoima laadukkaita ja helppokäyttöisiä pumppukärryjä, haarukkavaunuja ja lavansiirtovaunuja, jotka tekevät tavaransiirrosta turvallista ja vaivatonta. Esimerkiksi omasta mallistostamme löytyy edullinen pumppukärry Hexa Blue , jonka nostokapasiteetti on 2500 kg. Se on kestävä, hyvä vaunu luotettavalla hydrauliikalla. Ajomoottorilla varustettu akkukäyttöinen pumppukärry tuo lisää ergonomiaa ja säästää voimia. Kätevä apu esimerkiksi jakeluautoon. Valikoimamme on tosiaan monipuolinen ja saatavilla on myös erityinen pumppukärryvaaka teollisuuteen ja varastoon. Pumppukärryvaaka mahdollistaa lavojen nopean punnituksen niiden käsittelyn yhteydessä. Käytännöllinen haarukkavaunu ja vaaka samassa paketissa

Pumppukärryn ominaisuuksista lyhyesti

Hyllyvälien ja käytävien leveydet, lastauslaiturit, yms. kannattaa ottaa huomioon pumppukärryn kääntösädettä miettiessä. Mitä suurempi kääntösäde, sitä helpompaa on kuorman kuljetus ahtaissakin paikoissa. Käyttöympäristö voi asettaa vaatimuksia myös vaunun valmistusmateriaaleille. Esimerkiksi RST-pumppukärry on oikea vaihtoehto elintarvike- ja meijeriteollisuuteen. Se kestää toistuvaa pesua ja kosteita tiloja. Vaunun kaikkien osien tulisi olla ruostumatonta terästä, jotta pumppukärry olisi pitkäikäinen käytössä. Alla muutamia pohdittavia asioita pumppukärryä valittaessa.

Nailonpyörä sopii raskaille kuormille. Se rullaa kevyesti kovilla ja tasaisilla lattioilla. Haittapuolena on meluisuus.

Polyuretaanipyörä on pehmeämpi ja sopii epätasaisille pinnoille. Se on nailonpyörää hiljaisempi. PU-pyörä kestää puruisia ja hiekkaisia lattioita, sekä on lattiaystävällinen. Vierintävastus on kuitenkin nailonpyörää suurempi.

Quicklift-ominaisuudella varustetuissa pumppukärryissä haarukat saavuttavat lavan heti ensimmäisellä pumppauksella ja nostavat sen irti alustasta toisella. Pumppukärryn pikanosto-ominaisuus helpottaa ja nopeuttaa työskentelyä toistuvissa lavasiirroissa.

Telipyörät haarukassa helpottavat epätasaisilla alustoilla liikkumista ja kynnysten ylittämistä. Ne sopivat raskaille kuormille.

Yksipyöräinen (single) haarukka sopii kevyille kuormille ja lavan pitkältä sivulta nostamiseen. Näppärä liikutella tasaisilla lattioilla. 

Nokkapyörillä tarkoitetaan pieniä pyöriä haarukoiden kuormapyörien edessä tai takana. Ne helpottavat kynnysten ja reunojen yliajoa.

Haarukan pituus riippuu käyttötarkoituksesta. 1150 mm on suosituin, koska se sopii parhaiten EUR- ja FIN-lavoille. Alle 900 mm haarukat sopivat ahtaisiin tiloihin ja lavojen nostamiseen pitkältä sivulta.

Sähkökäyttöinen pumppukärry on tarpeen raskaissa ja jatkuvissa lavasiirroissa. Se on yhtä näppärä kuin perinteinen pumppukärry, mutta se suojaa rasitusvammoilta ja säästää aikaa.

Kaipaatko apua valinnassa?

Autamme tarvittaessa luotettavan pumppukärryn valinnassa. Ota yhteyttä ja kysy, jos mieltäsi askarrutaa jokin.

Search engine powered by ElasticSuite