Lempeät sisustustuulet puhaltavat 2023

Laadukas sähköpöytä ja hyvän ergonomian mahdollistava työtuoli ovat toimiston perusta, mutta myös väreillä ja materiaaleilla on merkitystä työhyvinvoinnille. Millainen on vuosi 2023 työympäristöjen sisustuksen näkökulmasta? Mitkä ovat tämän hetken ykköstrendit ja kiinnostavimmat uutuudet? Kysyimme sisustusalan ammattilaiselta, millaisia ilmiöitä työtilojen sisustuksiin laskeutuu vuonna 2023. Sisustusarkkitehti Sari Lehto vastasi kysymyksiimme nousevista trendeistä ja jo pidempään säilyneistä, edelleen ajankohtaisista suuntauksista. 

sisustus1

Kestäviä valintoja toimistoon

Hexaplanin yhteistyökumppani Suunnittelutoimisto Tondo Oy on erikoistunut pk-yritysten toimisto- ja näyttelytiloihin, joihin sisustussuunnittelija luo tehokkaita, muuntuvia ja aikaa kestäviä tilaratkaisuja. Suunnittelutoimisto Tondo Oy:n toimitusjohtaja Sari Lehto kertoo, että ekologisuus, pehmeys ja kotoisuus korostuvat tämän vuoden sisustusilmiöissä. Monet tämänkin vuoden trendeistä ovat jo entuudestaan tuttuja. Trendien pitkäikäisyys sopii ajankuvaan, jossa kertakäyttökulttuurista halutaan eroon ja halutaan keskittyä vastuullisempiin ja kestäviin valintoihin. Myös sisustustrendeissä näkyy vallitseva maailmantilanne. Katse kääntyy luonnollisesti tuttuun ja turvalliseen maailmantilanteen ollessa epävakaa. Työtiloihin toivotaan kotoisuutta, lempeyttä ja viihtyisyyttä. Halutaan, että työntekijät viihtyvät työpaikalla ja siihen halutaan myös panostaa.  

- Ekologisuus ja vastuullisuus vaikuttavat vahvasti valintoihin myös sisustuksessa. Hankintojen halutaan olevan pitkäikäisiä sekä muunneltavia ja monikäyttöisiä. Kun työtavat ja työn luonne muuttuvat jatkuvasti, asettavat myös ne uusia vaatimuksia työtilojen ja kalusteiden muunneltavuudelle. Helposti liikuteltavat, joustavat ja monikäyttöiset toimistokalusteet, jotka muuntuvat kätevästi tarpeen mukaan ovat tätä päivää, toteaa Sari Lehto. 

Lehto kertoo, että sisustuksessa luonnonmukainen tyyli jatkaa suosiotaan. Tekstuurilta halutaan eläväpintaisuutta ja runsaat sekä rouheat tekstiilit ovatkin nyt pinnalla. Myös luonnonmateriaalit kaikissa muodoissaan ovat nyt yksi keskeisistä elementeistä sisustuksessa. Puu materiaalina tuo tilaan toivottua kotoisuutta ja lämpöä.

- Luonto ja kestävä kehitys näkyvät yhä vahvemmin sisustuksessa. Materiaaleilta vaaditaan yhä enemmän; niiden on oltava laadukkaita ja kestäviä. Kestävyyden lisäksi osien on oltava vaihdettavissa, kalusteiden uudelleen verhoiltavissa tai tuotteiden toivotaan olevan valmistettu kierrätysmateriaaleista. Myös kalusteiden muotokieli pehmenee kulmikkaista linjoista pyöreämpään suuntaan, ja luonnosta lainatut sävyt näkyvät sisustuksessa yhä vahvemmin. Väreistä voimakkaimpina erottuvat esimerkiksi murrettu keltainen, metsänvihreän eri sävyt, lämmin harmaa ja syksyisen metsän koko väripaletti, toteaa Lehto.

sisustus5
sisustus-poijutuoli

Toimistoon voi tuoda väriä tuolivalinnoilla. Esimerkiksi tasapainotuoli Poiju on hauska ja monipuolinen tuoli, josta on saatavillauseita värejä. Sillä istuessasi saat vaihtelua työpäivääsi ja aktivoit samalla syviä lihaksia. Poiju on tarkoitettu erityisesti sähköpöydän kanssa työskentelyyn.

sisustus2

Valaisimet luovat tunnelmaa ja täydentävät toimiston sisustuksen. Kuvan Spoty-valaisimen muotokieli on selkeä ja skandinaavinen. Toimistotuoli Day on esimerkki kestävän kehityksen tuotevalikoimastamme. Verhoilukankaan materiaali on Repreve-polyesterikuitu, joka valmistetaan kierräteyistä materiaalesta, kuten muovipulloista. Kankaalla on EU-ympäristömerkki.  

sisustus3

Naulakon ei tarvitse olla tylsä kaluste, vaan naulakko voi toimia hauskana sisustuselementtinä esimerkiksi toimiston aulassa tai eteisessä. Nuorekas ja designiltaan pelkistetty puinen Mikado -lattianaulakko sopii kauniin muotoilunsa ansiosta hyviin moneen ympäristöön. 

Toimisto, joka vetää puoleensa

Hyvinvointiin panostetaan ja työympäristöön halutaan kokonaisvaltaista aistiystävällisyyttä. Sitä haetaan muun muassa riittävällä ja muunneltavissa olevalla valaistuksella sekä erilaisilla akustiikkaratkaisuilla. Myös vihersisustamiseen panostetaan. Näyttävät kasviseinät kuten viherseinäpaneelit tuovat luonnon ja vihreyden sisälle luoden hyvää oloa ja harmoniaa. 

Etätyöt ovat monessa yrityksessä tulleet jäädäkseen. Työnteon muutos vähentää tilan tarvetta, mutta pakottaa ajattelemaan toimiston tarkoitusta eri tavalla. Toimiston sisustusta kannattaa miettiä niin, että se vastaa työntekijöiden tarpeisiin ja heidän työtehtäviinsä. Toimiston täytyy tarjota sekä rauhallisia tiloja keskittymiseen että tiimin kanssa ideointiin – myös videopalavereihin ja livetapaamisiin voi olla omat tilansa. Oleellisinta on, että toimistosta tehdään niin houkutteleva, että työntekijät haluavat palata sinne – ainakin osaksi viikkoa. 

Kun kalusteiden värimaailma on hallittu ja yhtenäinen, voi sisustuksella leikitellä ja tuoda iloa työpaikalle. Kaipaamme naurua ja positiivisuutta arkeen niin liiketiloissa kuin etätyöpisteelläkin. Se näkyy sisustuksesta eri värien rohkeina yhdistelminä, leikkisinä muotoina ja aiempaa rohkeampina valintoina.

sisustus-bowl

Piristystä toimistoon saat toimistotarveikkeillakin. Käytännöllinen pyöreä Bowl-teline sopii pöydälle tai hyllyyn ja se tuo lisää tyyliä työ- ja neuvottelutiloihin.  Se on saatavilla neljässä luonnonläheisessä värissä: punaisena, vihreänä, harmaana ja mustana.

sisustus-edgetaulu

Tyylikkäillä Edge Wall -akustiikkatauluilla on erinomainen äänen absorbointikyky. Aäntä vaimentavat akustiikkataulut soveltuvat toimistoihin, kouluihin, päiväkoteihin ja julkisiin tiloihin. Eri kangasverhoilut antavat uusia mahdollisuuksia sisustuksellisesti. 

sisustus-hylly

Ilma-kalustesarjaan kuuluvat kalusteet ovat trendikkäitä ja samalla ajattoman tyylikäs valinta jokaiseen toimistoon. Tässä Suomessa valmistetussa seinähyllyssä korostuu skandinaavisen minimalistinen muotoilu ja käytännöllisyys. 

Tyylikkäät rimaseinät ja akustoivat seinävaatteet

Katto- ja seinäpintojen rimoitus on helppo ja tyylikäs tapa saada tilaan ilmettä tai jakaa avointa tilaa. Rimapinnat toimivat myös akustiikkaa parantavana elementtinä korkeassa tilassa.

Aistiystävällinen toimisto syntyy muun muassa riittävällä valaistuksella ja akustiikkaa parantavilla tekstiileillä. Seinävaatteet elävät uutta kukoistuskauttaan ja perinteisten ryijyjen lisäksi seinävaatteista löytyy monia moderneja vaihtoehtoja. Myös akustiikkapaneelit ja -taulut ovat trendikkäitä ja vaimentavat tehokkaasti ääntä. Akustisilla elementeillä pystyy myös rajaamaan tiloja.

matala-poytasermi

Toimistoseinäkkeen avulla luot toimistoon yksityisyyttä ja vaimennat hälyä tinkimättä yhteenkuuluvuudesta.Pöytäseinäke Edge vaimentaa ääntä ja antaa yksityisyyttä työpisteeseen. Moderneilla toimistosermeillä voidaan rajata kokonaisia työpisteitä avotoimistoihin.

sisustus-akustiikkataulut

Honey Dressed -akustiikkapaneelit on verhoiltu kauniilla Hush-kankaalla. Yhdistelemällä eri paksuuksia ja värejä luot seinäpintaan tekstuuria ja ilmettä. Nämä paneelit ovat saatavilla kolmella sisusvärillä ja viidellä eri kankaalla. Tilauksesta saatavilla lukuisia lisävärejä.

sisustus-akustointi

Kangaspintainen Air Textile -ilmoitustaulu laadukkaasta villakankaasta täydentää upeasti Air-kirjoitustauluja. Tyylikkäät kangastaulut voidaan asentaa Air-tussitaulujen väliin tai sivuille.

Älä unohda vihreää

Hyvinvointiin panostetaan ja työympäristöön halutaan kokonaisvaltaista aistiystävällisyyttä. Sitä haetaan muun muassa riittävällä ja muunneltavissa olevalla valaistuksella sekä erilaisilla akustiikkaratkaisuilla. Myös vihersisustamiseen panostetaan. Näyttävät kasviseinät kuten viherseinäpaneelit tuovat luonnon ja vihreyden sisälle luoden hyvää oloa ja harmoniaa. 

Viherkasvit ovat helppo tapa raikastaa toimiston ilmettä. Samalla raikastuu myös ilma, sillä viherkasvit tutkitusti puhdistavat sisäilmaa ja parantavat sen laatua. Tutkimusten mukaan viherkasvit edistävät työntekijöiden terveyttä – sekä henkistä että fyysistä – ja lisäävät jopa tuottavuutta.

sisustus4

Tilat moneen käyttöön

Toimiston kalustuksessa kannattaa huomioida muunneltavuus. Kun kalusteet ovat helposti yhdisteltäviä ja siirreltäviä, on kokonaisuuden muuttaminen eri ihmisten tarpeiden ja tilanteiden mukaan vaivatonta.

ASIAKKAAMME KERTOVAT

Olemme auttaneet asiakkaitamme löytämään juuri heille sopivat ratkaisut.