Hyvässä valaisimessa
on riittävä valo

Eri käyttöympäristöt vaativat valaisimilta eri asioita. Valaisimet voivat toimia tilan näyttävänä sisustuselementtinä ja tunnelman luojina. Tarkoin suunniteltuna valaistuksella saa kohennettua vireystilaa ja lisättyä työviihtyvyyttä, parannettua työnteon tarkkuutta ja vähennettyä tapaturmia. Valaisimiin panostaminen on kannattavaa, jotta tilan ja ihmisen tarpeet tulevat huomioiduksi. Valaisimen tärkein tehtävä on tuottaa valoa haluttuun paikkaan. Ominaisuuksiltaan säädettävä työpistevalaisin on nappivalinta, sillä se tekee valaisimesta monipuolisen ja mukautumiskykyisen.

Ajattoman tyylikäs ja laadukas kattovalaisin sopii erinomaisesti julkiseen käyttöympäristöön, isoihin työskentely- ja kokoustiloihin, auloihin ja avotoimistoihin. Kuvan akustoiva valaisin on Jasmine.

Millainen valaisin?

Valaisinta valitessa voi pohtia sitä, mihin tarpeeseen valaisin tulee. Etsitäänkö tilaan ehkä sisustukseen sopivaa yleisvalaistusta vai tarvitaanko johonkin tiettyyn kohteeseen tai työtehtävään kohdennettavaa valoa? Halutaanko valaisimelta kenties näyttävyyttä vai onko säädettävyys valaisimen tärkein elementti? Myös energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys ovat huomioitavia ominaisuuksia valaisinta valitessa. LED-valot ovat paitsi kirkkaita ja tehokkaita myös ympäristöystävällinen, kestävä ja energiaa säästävä valinta työpaikan valaistuksen tarpeisiin.

Toimistopöydälle sijoitettu valaisin parantaa keskittymiskykyä ja ylläpitää vireyttä. Työergonomia paranee, kun valaisin on vaivattomasti käden ulottuvilla, ja sitä voi säätää tarpeen mukaan. Valikoimamme pöytä- ja lattiavalaisimissa onkin huomioitu valon teho, ominaisuuksien säädettävyys mutta myös ulkonäkö. Tyylikkyyden kanssa ei tarvitse pihistellä, kun etsii laadukasta valaisinta. Valikoimastamme löytyvät myös valaisimet, joista löytyvät niin USB-latausportti kuin valon kirkkauden ja värilämmön säätömahdollisuudet. 

Kattovalaisin on yleisen tilan pelastus. Valikoimassamme on kattovalaisimia eri tiloihin. Ne ovat ominaisuuksiensa perusteella erityisen hyviä niin julkisten tilojen yleisvalaisimiksi kuin neuvotteluhuoneeseen lisäämään työviihtyvyyttä. Esimerkiksi akustoivat kattovalaisimet vaimentavat ääntä ja soveltuu isoihin työskentely- ja kokoustiloihin, auloihin ja avotoimistoihin.

Mitä tulisi huomioida valaistuksessa yleensä?

Työtilan valaistussuunnittelussa huomioon otettavia seikkoja ovat mm. tarvittava valaistusvoimakkuus, valon suuntaus, valon sopivat väriominaisuudet sekä valaistuksen muunneltavuus. Näiden lisäksi on hyvä miettiä valaistuksen energiatehokkuutta. Suunnitteluvaiheessa on hyvä huomioida myös työtilan värimaailma. Olemme käsitelleet valaistukseen liittyviä aiheita toisessa artikkelissamme. Kannattaa tutustua siihenkin.

6xtuotevaihtoehto

Tyylikkään muotoilun lisäksi useiden valaisimien kirkkautta ja värilämpöä voi säätää. Työpistevalaisimen voi myös taittaa ja pistää sivuun, kun sitä ei käytetä. Myös lattiavalaisimet voivat olla käytännöllisyyden lisäksi tilan kauniita katseenvangitsijoita. Tässä muutama poiminta valaisinvalikoimastamme.

Elegantti Vigo

Kaunis Vigo-pöytävalaisin tuo lisää tyyliä jokaiselle työpisteelle. Painojalasta löytyy kätevä USB-latausportti, jonka avulla puhelimen tai muun laitteen lataaminen onnistuu ilman erillistä pistorasiaa. Sarjaan kuuluu myös lattiavalaisin.

Tutustu Vigo-valaisimeen

Linjakas Stoo

Linjakas ja tyylikäs Stoo LED-työpöytävalaisin valaisee tehokkaasti ja on varustettu monipuolisilla ominaisuuksilla. Valaisimen moneen suuntaan säädettävällä varrella valon kohdentaminen on helppoa ja valaisimessa on USB-portti.

Katso Stoo-valaisimet tästä

Moderni Niila

Työpistevalaisin Niilan muotoilu on kaunis ja minimalistinen. Valaisin on ympäristöystävällinen, ja siitä löytyy niin sisäänrakennettu USB-latausportti kuin hipaisuominaisuudella toimiva kirkkauden säädin.

Lue lisää Niilasta

Tyylikäs Oak

Oak-riippuvalaisin sopii monenlaiseen sisustukseen ja on täydellinen valinta, kun tilaan halutaan lisää lämpöä tammisella puunsävyllä. Voidaan ripustaa niin keskelle huonetta kuin myös neuvottelupöydän tai lounaspöydän päälle.

Katso Oak-valaisin tästä

Moderni Concrete

Lattiavalaisin Concrete on oiva valinta mihin tahansa julkisiin tiloihin ja toimistoihin. Valaisimessa on betonijalusta tuomassa tukea, sen muotoilu on rauhallinen ja valaistus on omiaan niin lukuhetkiin kuin tunnelman luojiksi.

Katso Concrete tästä

Näyttävä Arm

Moderni ja näyttävä Arm-kattovalaisin sopii upeaksi katseenvangitsijaksi tyylitietoiseen toimistoon, aulaan, odotushuoneeseen ja neuvottelutilaan. Kevytrakenteinen valaisin suorastaan leijuu ilmassa. Valaisimet ovat kohdistettavissa erikseen.

Tutustu Arm-valaisimeen

Eri tarkoituksiin eri valaisimet

Valikoimamme valaisimet ovat paitsi tehokkaita myös tyylikkäitä, ja ne sopivat käytettäväksi eri ympäristöihin, kuten työpaikalle, kotitoimistoon, kahvilaan ja muihin yleisiin tiloihin. Tutustu valaisinvalikoimaamme!