Vinkkejä verkkokaupan toimintojen tehostamiseen

Verkkokaupan arkeen kuuluu paljon varastointiin, lajitteluun ja pakkaukseen liittyviä fyysisiä toimintoja. Näiden toimintojen optimointi auttaa kasvavia verkkokauppoja lyhentämään tilausten toimitusaikoja sekä tehostamaan toimitusten volyymia. Pienet päivitykset varastotiloihin ja toimintatapoihin voivatkin tuoda huomattavaa puhtia tuottavuuteen ja asiakastyytyväisyyteen. Hexaplan toimii verkkokauppiaan kumppanina, jonka kautta saat nopeasti ja luotettavasti kaikki verkkokaupan pyörittämiseen ja toiminnan tehostamiseen vaadittavat tuotteet.

ecommerce-vaunut

Sisälogistiikka ja varastopaikat haltuun

Yksi keskeisimmistä alueista verkkokaupan toiminnassa on varaston sisälogistiikka. Tilankäytön loogisuuteen panostaminen sekä tavaroiden keräilyn tehostaminen sujuvoittavat työskentelyä, vähentävät riskejä ja lyhentävät tilausten läpimenoaikaa. Esimerkiksi verkkokauppiaiden tarpeisiin suunnitellut keräilyvaunut tehostavat olennaisesti tavaran siirtämistä varastoissa, sillä ne keventävät työtä ja auttavat keräämään useita tilauksia samalla reissulla. Pienissä ja ahtaissa tiloissa keräilyvaunun tulee olla ketterä, jotta se mahtuu kääntymään kapeilla käytävillä. Tarvittaessa saat meiltä toiveidesi mukaan suunnitellut vaunut sekä vaunuihin dokumentti- ja tablettitelineet tai muut erikoistarpeisiin vastaavat räätälöintiratkaisut.

Myös varastointitilojen riittävyys ja selkeys on tärkeää. Muunneltavien varastohyllyjen avulla muokkaat säilytystiloja tarpeen mukaan ja varastomerkinnöin varmistat työntekijöiden sujuvan navigoinnin varastotiloissa. Mikäli hyllytila varastossa uhkaa loppua, niin hyvällä varastonsuunnittelulla ja tilaan tarkasti mitoitetuilla hyllyillä varastoon voi saada lisää hyllypaikkoja. Toimitamme varastohyllyt ja säilytyskalusteet niin isoihin kuin pieniin varastoihin. Saatavilla on perushyllystöjä kuten Rack, pientavarahyllyjä ja valmiita hyllyratkaisuja, joissa hyllystöä voi itse laajentaa tarpeen mukaan. Kuormalavahyllystöt vaativat useasti suunnittelua ja siinä projektimyyntimme auttaa mielellään.

Suurempiin varastoihin sopivan Ecommerce-vaunun ansiosta säästyy arvokasta keräilyaikaa, kun samalla keräilykierroksella pystyy yhdistämään tilauksia.

Tikkailla varustetut keräilyvaunut nopeuttavat työskentelyä, sillä tikkaat kulkevat koko ajan työntekijän mukana. 

Pieni keräilykärry sopii pienten tavaroiden keräilyyn ja kuljetuksiin. Kääntyy ketterästi myös ahtaissa tiloissa. Kärry sopii myös toimiston puolelle.

Tehosta pakkaustyötä

Logistiikan ja pakkaamisprosessin tehostaminen tarkoittaa myös parempaa asiakaslähtöisyyttä ja asiakaskokemuksen tärkeyden huomioimista. Verkkokaupan asiakkaat arvostavat nopeutta ja vaivattomuutta niin tilausten toimittamisessa kuin palautusten käsittelyssäkin. Lisäksi pakkausten laatu ja siisteys viestivät asiakkaalle paljon yrityksestä.

Valikoimistamme löytyy paljon pakkausmateriaaleja, esimerkiksi erikokoisia, siistejä verkkokauppatilauksiin suunniteltuja pahvilaatikoita ja pakkauspehmusteita. Postituskotelo on kestävä ja helppo vaihtoehto kirjekuorille ja pienille paketeille. Pakkausvalinnoin huolehdit siitä, että asiakas pääsee mahdollisimman helpolla. Oma logo tai muu painatus pahvilaatikossa tai teipissä on näkyvä ja edullinen tapa mainostaa yritystäsi. 

Tehokkaaseen pakkaamiseen ja postitukseen meiltä löytyy edellä mainittujen lisäksi erilaiset teippikoneet ja pakkauskoneet kuten vannekoneet vanteineen.  Vaakavalikoimamme on myös monipuolinen, mikäli on tarvetta punnituksille.

Ei enää tylsiä leikkureita. Meiltä saat ammattikäyttöön tarkoitetut kevyet ja ergonomiset sakset, yleisveitset, katkoteräveitset ja keraamiset pakkausveitset. 

Kätevä kuplamuovipakkaus pitää sisällään 33 metriä kirkasta, 300 mm leveää kuplamuovia. Kätevästä annostelupakkauksesta on helppo ottaa tarpeisiin sopiva määrä muovia. 

Valikoimastamme löytyy helposti tarpeisiisi sopiva kirjevaaka tai pakettivaaka. Kannattaa tutustua monipuoliseen vaakavalikoimaan. Huomasithan kuvan logoteipit?

Pakkaaminen on niin ikään hyvin tärkeä osa verkkokaupan toimintaa. Oiva ratkaisu verkkokaupan pakkaustyön tehostamiseen on ergonominen pakkauspiste, jossa on sähköisesti korkeussäädettävä pöytätaso sekä säilytystilaa kaikille tarvittaville pakkausmateriaaleille. Näin kaikki tarvittava on jatkuvasti käsien ulottuvilla ja työntekijä voi pitää huolta hyvinvoinnistaan säätämällä työpisteensä itselleen sopivaksi. Pakkaustyöpöytiä ja -pisteitä on saatavilla laaja valikoima eri kokoja ja variaatioita, ja monenlaisilla lisävarusteilla. Tuotevalikoimastamme löytyy valmiita pakkauspöytäpaketteja ja rullatelineitä pakkausmateriaalirullalle. Pakkauspöytämme ovat suunniteltu ergonomiseen ja tehokkaaseen pakkaus- ja lähettämötyöskentelyyn. Esimerkiksi kotimainen Treston-pakkauspöytä on helppo ja varma valinta kaikkiin pakkaustarpeisiin. Korkealaatuinen ja kustannustehokas pakkauspöytä säätyy ja laajenee lisäosilla tarpeidesi mukaan. Mikäli omistat jo teollisuussähköpöydän, saat siitä pakkauspöytäpaketilla näppärästi rakennettua käytännöllisen pakkauspöydän.

pakkauspiste

Muistilista verkkokauppiaalle:

  • Tee varastotiloista selkeät ja opastetut, jotta tavarat löytyvät nopeasti.
  • Panosta keräilyvaunuihin, joiden avulla tavaroiden kerääminen lähetysten ja palautusten yhteydessä nopeutuu ja työergonomia paranee.
  • Päivitä pakkaustyöpisteet ergonomisiksi ja helppokäyttöisiksi säädettäviksi työpisteiksi, jotka mukautuvat työntekijän vaatimuksiin ja joissa kaikki tarpeellinen on jatkuvasti käden ulottuvilla.
  • Nopeuta palautuksia ja paranna asiakaskokemusta oikeanlaisilla pakkausvalinnoilla.

Onko sinun yrityksesi ajantasalla?

Pienet päivitykset toimintatapoihin, työvälineisiin ja varastotiloihin voivat yllättäviäkin säästöjä sekä tehostaa toimintaa.

Ota rohkeasti yhteyttä, projektimyyjämme auttavat tarvittaessa! 

ASIAKKAAMME KERTOVAT

Olemme auttaneet asiakkaitamme löytämään juuri heille sopivat ratkaisut.