0800 165 000

Kummeli-ryhmän uusi poliisisarja sai kalusteensa Hexaplanilta

Legendaarisen Kummeli-ryhmän uudessa hulvattomassa poliisisarjassa Kontio & Parmas ratkotaan pienen paikkakunnan arkisia mutta hykerryttävän hauskoja pikkurikoksia. Komisario Kontio alaisineen työskentelee poliisiasemalla, jonne Hexaplan toimitti kalusteet.

Sarjaa varten rakennettiin poliisiasema, kahvila Mokka Pirtti ja komisario Kontion koti. Hexaplanin kalusteita käytettiin poliisiasemalla, jonne lavastettiin vastaanottotilat, neuvotteluhuone, poliisipäällikön huone, kaksi poliisien toimistohuonetta ja nyrkkeilysali.

– Kotoisa sekamelska ehkä kuvaa miljöötä parhaiten, naurahtaa sarjan vastaava lavastaja Tanja Haikonen.

Poliisiaseman kalusteet

Helsingistä löytynyt tyhjä toimistotila toimi loistavasti poliisiasemana. Pitkä käytävä antoi vaikutelman, että poliisilaitoksen muut tilat, esimerkiksi putkat, sijaitsevat käytävän päässä, vaikka niitä ei näytettykään. Poliisiaseman seinät maalattiin ja väreiksi valittiin ajattomia sävyjä, jotka voidaan nähdä kalustevalinnoista ja valaisusta riippuen joko vanhahtavina tai tämän hetken trendiväreinä.

Hexaplan toimitti kuvauksiin lähes kaikki aseman kalusteet: pöydät, tuolit, sivukaapistot, valaisimet, lokerikkohyllyt ja lomaketelineet.

Eikä poliisiasema ole oikea poliisiasema ilman ilmoitustauluja.

Ajan patina luotiin pöydille ja hyllyille sijoitetun rekvisiitan avulla. Valaisin, 70-luvun tuoli ja retronaulakko tuovat heti oikeanlaista fiilistä nykyaikaisten kalusteiden rinnalla.

Aitoutta Hexaplanin avulla

Hexaplanin kalusteet toivat sarjaan uskottavuutta. Haikonen antaakin kiitosta kalustevalikoimasta.

– Heillä on saatavilla sekä klassisia että moderneja kalusteita, ja näitä yhdistelemällä lavastimme todentuntuisen poliisiaseman. Sähköpöydät osoittautuivat kuvauksissa todella käteviksi. Pöydän korkeutta säätämällä saatiin helposti ja nopeasti vaihdettua kuvakulmia.

Tanja Haikoselle yhteistyö Hexaplanin kanssa oli ensimmäinen.

– Mutta ei varmasti viimeinen. Kaikki toimi todella hyvin. Saimme juuri oikeanlaiset kalusteet. Ne myös tuotiin paikalle ja ammattilaiset kasasivat ne hetkessä. Onneksi tuotantoyhtiö tiesi suositella Hexaplania.

Kummeli-ryhmä vauhdissa

Valkeakoskelle sijoittuva Kontio & Parmas ei koostu erillisistä sketseistä alkuperäisen Kummelin tapaan, vaan on juonellinen 10-osainen sarja pysyvillä henkilöhahmoilla.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Heikki Silvennoinen ja Heikki Vihinen. Mukana ovat myös Heikki Hela ja Timo Kahilainen. Kummeli-ryhmän lisäksi sarjassa nähdään muun muassa Mari Perankoski ja Kaikki oikein -elokuvasta tuttu Elsa Saisio. Ohjelmaa esitetään Ruutu+:lla.   

PALAA TAKAISIN ASIAKASTARINOIHIN