0800 165 000

Konttori-sarjan lavastus syntyi Hexaplanin kalusteilla

Suositun Konttori-sarjan suomalainen versio sai ensi-iltansa maaliskuussa Elisa Viihteellä ja syksyllä sarja esitetään Nelosella. Lavastaja Antti Nikkinen loi oikean tunnelman Hexaplanin kalusteilla, jotka kuorrutettiin paksulla kerroksella toimistotarvikkeita ja papereita.


Haastavinta Konttori-sarjan lavastuksessa oli Nikkisen mukaan saada tila toimimaan joka suunnasta.

– Rakensimme lavastuksen niin, että kamera pääsee pyörimään paikallaan 360 astetta, jolloin toimistoa voidaan esitellä eri kuvakulmista, hän kertoo. Sarjaa kuvattiin espoolaisessa, 1960–70-luvulta peräisin olevassa toimistokompleksissa. Perinteikkään Suomi-säväyksen sarjalle antaa hieno alkuperäinen saunaosasto, jota hyödynnettiin kuvauksissa.

– Sarja kertoo paikalleen jämähtäneestä pikkukaupungin yrityksestä, johon ihmiset ovat unohtuneet töihin. Sarjassa eletään tätä päivää, mutta toimisto on nähnyt parhaat päivänsä 1990-luvulla. Lavastus kertoo tarinaa siitä, miten työntekijät ovat leipääntyneet, mutta eivät osaa lähteä poiskaan.

Lavastus suoraan Hexaplanin verkkokaupasta

Ainoa kaluste, joka teetettiin lavastusta varten, oli vastaanottotiski – muut tilattiin Hexaplanilta.

 – Minulle tämä oli harvinaisen helppoa, kun sain selata verkkokauppaa ja poimia sieltä tarvitsemani kalusteet. Kalusteet vielä toimitettiin perille valmiiksi kasattuna, kehuu Nikkinen. Pelkkien kalusteiden kera toimisto näytti ihan liian hyvältä, joten pysähtyneisyyden tunnelma luotiin haalimalla kasoittain toimistojätettä kuvauspaikan kellarista ja läheiseltä roskalavalta.

– Kuorrutimme pöytäpinnat papereilla ja tarvikkeilla, jotta saimme yleisilmeestä tosi ryönäisen. Hexalta tulleita kalusteita ei muokattu lainkaan.Tarinankerrontaa yhteistyönä

Kun Nikkinen saa työstettäväkseen uuden projektin, hän lukee ensin käsikirjoituksen. – Ajattelen, että lavastaminen on tarinankerrontaa. Kässärin lukemisen jälkeen keskustelen ohjaajan kanssa ja lähdemme tekemään luonnoksia. Teen tilan massoittelun 3D-mallina, kun taas lavastuksen idean ja tunnelman havainnollistamiseen käytän kuvakollaaseja, hän kertoo.

Tärkeimpiä työkaluja Nikkiselle ovat puhelin ja tietokone. Suurimman osan ajasta hän puhuu puhelimessa, sillä lavastaminen vaatii hyvää yhteistyötä ohjaajan, kuvaajan ja tuotantoyhtiön kesken.

– Nuorena minua kiinnosti kuvataide eikä niinkään ryhmätyö, mutta nykyään saan voimaa ja energiaa siitä, että pääsen kommunikoimaan eri tyyppien kanssa. Työssäni rakennan monenlaisia todellisuuksia ja autan kiinnittämään henkilöhahmot ympäristöönsä. On mielenkiintoista pohtia, kumpi muokkaa kumpaa – ihminen ympäristöä vai ympäristö ihmistä. 

Alkuperäinen Konttori-sarja tehtiin 2000-luvun alussa Briteissä, ja sen pääosassa nähtiin koomikko, näyttelijä Ricky Gervais. Suomen Konttori-sarjaa tähdittää koomikko Sami Hedberg. Sarja on ollut jo katsottavissa Elisa Viihteessä maaliskuusta alkaen.

 

KATSO VIDEO PENA MARKKASESTA SÄHKÖPÖYDÄN KANSSA

 

 

PALAA TAKAISIN ASIAKASTARINOIHIN