Nautor Swan

Nautor Swanin puuseppien työpisteissä työtä tehdään ylpeydellä. Pietarsaarelainen Nautor Swan valmistaa haluttuja purjeveneitä maailman merille. Tuotantotilojen laajennuksen myötä puuseppien työpisteet järjesteltiin uudelleen ja siihen tarvittiin 25 nostopöytää pikaisella aikataululla.

Nautor Swanilla työn laatu on kaikki kaikessa

Vuonna 1966 perustettu Nautor Swan on maailmankuulu purjevenebrändi, joka valmistaa luksusveneitä varakkaille ulkomaisille asiakkaille. Purjeveneet niittävät mainetta myös kilpapurjehduksissa ympäri maailmaa, mutta monille suomalaisille Nautor Swan on täysin tuntematon.


Meidän tunnettuutta purjehdusmaailmassa voisi verrata jalkapalloseura FC Barcelonaan tai Real Madridiin – niin arvostettuja olemme, kertoo yhtiön operatiivinen johtaja Kjell Björklund.

nautorswan_blue

Sujuvampaa työntekoa uusissa työpisteissä

Huippulaadukkaat purjeveneet valmistetaan Pietarsaaressa. Yritys työllistää reilut 230 henkilöä sekä noin 50 alihankkijaa. Suuri osa työntekijöistä on käsityöläisiä – veneenrakentajia, asentajia ja puuseppiä. Historiansa aikana yritys on valmistanut kaikkiaan yli 2 000 purjevenettä, 36-jalkaisista 131-jalkaisiin, ja tilauksia riittää pitkälle tulevaisuuteen.

Hiljattain yhtiön tuotantotiloja laajennettiin ja siirrettiin aiemmin Kruunupyyssä sijainnut puuverstas Pietarsaareen. Samalla päätettiin, että puuseppien työtilat rakennetaan työpistemallin mukaan. Silloin itse työ ja materiaalivirrat eri pisteiden välillä saadaan sujuvammaksi.

nautor-swan-laiva

- Hyödynsimme lean-ajattelua ja puuseppämme olivat mukana miettimässä ratkaisua, Björklund kertoo. Uudenlaiseen puuverstaaseen tarvittiin 25 nostopöytää nopealla aikataululla, joten Björklund otti yhteyttä Hexaplaniin. Hänet vakuutti loistava palveluasenne ja yhteistyön helppous.

- Hexaplanin Aku Antman todella teki kaikkensa, että sai ratkaistua meidän tarpeemme ja se myös onnistui. Kommunikaatio oli helppoa, saimme selkeitä ratkaisuehdotuksia, budjettimme piti ja pysyimme hienosti aikataulussa, vaikka se oli tiukka näin isolle tilaukselle, Björklund kehuu.

nautorswan-puusep_t
nautorswan-pieni6
nautorswan-tyotaso

Puuseppien uusi työtila on ollut menestys. Työntekijät ovat kehuneet uudistusta, työpisteajattelu on toiminut ja Hexaplanin toimittamat työpisteet nostopöytineen ovat olleet erinomaisia. – Kaikki on mennyt paremmin kuin oletin. Ajattelin, että saamme tämän toimimaan ajan myötä, mutta se on toiminut heti alusta lähtien, iloitsee Björklund.

nautor-swan-nostopoyta

Työ, jonka oppii 10 vuodessa

Yhtiössä ammattiylpeys on vahvaa, ja esimerkiksi puuseppien työ on niin vaativaa, että uudelta puusepältä menee 10 vuotta ennen kuin hän on täysin oppinut työn. Suurin osa työntekijöistä onkin ollut yrityksen palveluksessa yli 30 vuotta.

– Työn laatu on meille kaikki kaikessa, sillä teemme luksusveneitä ja asiakkaidemme odotukset ovat korkealla. Vaikka nyt on meillä on töitä melkein enemmän kuin ehdimme tehdä, emme halua aiheuttaa stressiä veneenrakentajillemme, sillä se näkyy heti lopputuloksessa, sanoo Björklund.

– Monet aloittavat suoraan ammattikoulun jälkeen ja seuraavaksi jäävät eläkkeelle, Björklund nauraa. Nautor Swan rekrytoi jatkuvasti työntekijöitä tuotantoon sekä design- ja suunnittelupuolelle. Tulevaisuus näyttää turvatulta ja kiireiseltä.

nautorswan-pieni4
nautorswan-pieni5
nautorswan-pieni2
nautorswan-keituri

Työpistemalli on sujuvoittanut puuseppien työtä ja materiaalivirtojen hallintaa.

Anders Keituri
Assembly Manager, Nautor Swan

Katso video Nautor Swanilta

Kaipaako työtilasi uudistusta?

 Laadukas ja toimintavarma nostopöytä on työtehoa ja työergonomiaa parantava ratkaisu esimerkiksi tuotantoon, varastoon ja korjaamoille. Se sopii erinomaisesti myös lastauslaitureille ja monet käytettäväksi niin sisällä kuin ulkonakin. Jos ei ole aivan varma sopivasta mallista, kannattaa kysyä neuvoa myyjiltämme.

Search engine powered by ElasticSuite