Tunturi Oy Ltd

100 vuottaan juhlivan Tunturin liiketoiminnan kasvu ja toimintojen yhdistäminen saman katon alle Turkuun vaativat yritykseltä investointeja henkilöstöön ja uusiin toimitiloihin. Hexaplan kalusti Tunturin uuden toimiston ja kokoushuoneet. Asiakkaalle oli tärkeää saada kaikki kalusteet yhdestä paikasta, asiantuntevan palvelun kera.

Tunturin toimisto huokuu valoa ja viihtyisyyttä

Luonto on läsnä, kun seisoo Tunturin uuden päätoimipisteen pihalla Turussa. Puut humisevat ja lintu sirkuttaa pönttönsä vieressä. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä pihan sähköpyörä- ja autolatauspisteille. On helppo nähdä, kuinka yrityksen kestävän kehityksen arvot jalkautuvat pihalle asti.

Tunturin liiketoiminnan huima kasvu ja yrityksen pohjoismaisten toimintojen yhdistäminen Turkuun vaativat investointeja uusiin tiloihin. Uusi Tunturin rakennus nousi nopealla aikataulla Runosmäkeen ja henkilökunta pääsi muuttamaan sisään kesällä 2022. Nyt saman katon alta löytyvät Tunturin hallinto, talous- ja ostotoiminnot, aftersales, asiakaspalvelu ja suuret varastotilat.

tunturi-aula

Kokonaisuus yhdestä paikasta

Mietittäessä sisustusta uuteen toimistoon Tunturin rahoitussihteeri Päivi Oksanen oli yhteydessä kalustetoimittajiin ja jätti tarjouspyyntöjä kalusteista. Hexaplan valikoitui nopeasti yhteistyökumppaniksi.

- Olin yhteydessä useisiin toimittajiin, mutta projektimyyjä Heli Nygårdin ammattitaito ja ystävällisyys tekivät heti vaikutuksen. Vierailimme Hexaplanilla ja tutustuimme nähtävillä oleviin tuotteisiin. Pääsimme keskustelemaan toiveistamme sekä erilaisista mahdollisuuksista.

tunturi-oksanen

Päivi Oksanen

Päivi oli alussa vähän epäilevällä kannalla, että ovatko he liian aikaisin liikkeellä, koska itse toimistotila oli vasta rakenteilla. Asia olikin aivan päinvastoin.

- Koska olimme ajoissa, ehdimme suunnittelemaan kalustustusta hyvin ja miettimään rauhassa istumajärjestyksiä sekä työpisteitä. Mukaan tuli myös tuotteita, joita emme olleet ajatelleet alussa, esimerkiksi lasiset kirjoitustaulut ja hauska Fungi-tuoli. Tämä oli heti sellainen kokonaisuus, joka tuntui hyvälle. Tiesimme, että nämä kalusteet istuvat tänne meille täydellisesti ja nämä me halusimme, Päivi kertoo.

tunturi-kirjoitustaulu
tunturi-fungi-tuoli
tunturi-kaappi-kasvi

- Uuden toimitilan myötä halusimme uudistaa myös kalusteet ja panostaa entistä enemmän ergonomiaan sekä työntekijöiden viihtyvyyteen. Esimerkiksi sähköpöydät olivat heti hankintalistalla niille, joilla sellaista ei vielä ollut, kertoo Tunturin Nordic Finance Manager Katja Vesa.

- Meille oli tärkeää saada kaikki yhdestä paikasta ja odotimme myös ammattitaitoista asiakaspalvelua. Ne molemmat saimme Hexaplanilta. Heli Nygård oli mukava, auttavainen ja hän uskalsi ehdottaa tuotteita meille.

tunturi-apteekkarikaapit

Raikkautta ja modernia fiilistä

Hexaplanilla vierailun jälkeen ja käytyjen keskusteluiden perusteella kalusteista tehtiin suunnitelmakuva. Se sisälsi kalusteiden sijoittelun työhuoneisiin, neuvottelu- ja taukotiloihin.

tunturi-pohjakuva

Uusi rakennus ja Tunturille varta vasten tehdyt tilat mahdollistivat ergonomisesti optimoidut työpisteet. Vanhoja kalusteita ei juurikaan tuotu uusiin tiloihin, vaan työpisteille tuli uudet, modernit, työtehtäviä tukevat kalusteet.

- Meille oli selkeää mitä halusimme. Emme halunneet sekalaisia kalusteita tänne vaaleisiin, lasiseinällisiin tiloihin, vaan halusimme pitää uusien työpisteiden ilmeen yhdenmukaisena. Joitain pöytiä toimme ja osaan vanhoista sähköpöydistä vaihdoimme uudet pöytälevyt. Kysyimme työntekijöiltäkin, mitä he toivoivat, kertoo Katja. 

tunturi-isotoimisto

Tavoitteena oli tyylikäs ja viihtyisä toimisto, jossa on tilaa kaikille ja hyvä työskennellä. Toimiston kalusteiden väritys oli selkeä – ei enää puuta eikä vihreää.

- Halusimme modernia harmaan valkoista värikkäillä yksityiskohdilla korostettuna. Lisäksi toimistokalusteiden värin piti kestää aikaa. On paljon helpompi vaihtaa yksittäisiä tuoleja ja saada siten uutta väriä ja piristystä, kuin että vaihtaisimme koko kalustuksen. Värien lisäksi toivoimme kalusteita toimivuutta sekä sitä, että ne sopivat juuri meidän omaan tyyliin. Meillä oli entisessä toimipaikassa Kanootti-pöytiä. Pidimme paljon pöydän muodosta, joka ei ollut perinteisen viivasuora. Halusimme samanlaiset tänne neuvotteluhuoneisiin, mutta nyt vielä varustettuna pöytätasoon upotetuilla pistorasioilla. Johdot ovat piilossa ja sähkö silti siististi saatavilla, Päivi kertoo kokoustilan pöydistä.

tunturi-kokousp_yt_
tunturi-baarituoli
tunturi-naulakko
tunturi-azur-tuolit

Viihtyisä varastotoimisto

Sama harmaan valkoinen linja jatkuu myös Tunturin varastotoimiston kalusteissa. Tämäkin työtila on valoisa ja viihtyisä. Erityistä huomiota on kiinnitetty työpisteiden rajaamiseen ja äänien vaimentamiseen lattiaseinäkkeillä. Varastotyöntekijät ovat tärkeä ammattiryhmä ja heidänkin työviihtyvyyteensä kannattaa Tunturin tavoin panostaa. Lisäksi kun varaston hyllyratkaisut, logistiikkatoiminnot ja toimisto ovat lähekkäin, aikaa ei kulu turhiin askeliin.

tunturi-varaston-toimisto
tunturi-varasto-sein_ke
tunturi-varasto-kaappi
tunturi-varasto-laatikosto

Asiantunteva palvelu saa kiitosta

Ammattitaitoinen ja luotettava myyjä nousi esiin useita kertoja matkan varrella.

- Kaiken kaikkiaan projekti meni hyvin, kiitos projektimyyjän. Saamamme tarjous oli selkeä ja hyvä. Toki muutoksiakin tuli, mutta niitä oli helppo tehdä. Heli Nygård oli asiantunteva ja jotenkin heti meidän kanssamme samalla aaltopituudella. Hän osasi tuotevalikoiman hyvin. Lisäksi, kun asennuksessa tuli viivytyksiä asentajien puolesta ja kalusteet olivat hetken jopa hukassa, Heli hoiti senkin kuntoon. Annan täyden kympin hänelle, kertoo Päivi.

Katja on samaa mieltä. - Jos on ollut jotain, niin yksi puhelu Helille ja asiat ovat järjestyneet. On ollut turvallinen ja helppo olla. Minulle oli kohokohta se hetki, kun näin kalusteet paikoillaan valmiina kokonaisuutena. Saimme juuri sitä, mitä halusimme. Lisäksi arvostan sitä, että Heli kävi täällä meillä useaan otteeseen projektin aikana. Ei pelkästään alussa katsomassa tiloja, vaan hän halusi nähdä kaiken olevan kunnossa myöhemminkin. Emme jääneet yksin missään kohtaan.

Sointuvat värit, suuret lasipinnat ja sisustukselliset yksityiskohdat tekevät toimistostamme raikkaan ja valoisan. Täällä on hyvä työskennellä.

Katja Vesa
Tunturi Oy Ltd

tunturi-katja_vesa

Suomalainen Tunturi

Tunturi Oy Ltd on suomalainen polkupyöräyhtiö, joka valmistaa Tunturi- ja Nishiki-polkupyöriä sekä maahantuo Ghost-, Haibike-, Winora-, Lapierre- ja Batavus -polkupyöriä. Tuotteita myydään satojen jälleenmyyjien toimesta ympäri Suomea. Tunturi Oy Ltd on perustettu vuonna 1922. Tunturi Oy Ltd toimii Accell Group NV:n tytäryhtiönä, joka on keskittynyt polkupyörien, polkupyörätarvikkeiden ja varaosien myyntiin maailmanlaajuisesti. Accell Group NV on Euroopan suurin polkupyöräalan yritys liikevaihdossa mitattuna.

Kaipaako yrityksesi toimitilat uudistusta?

Ammattitaitoinen ja osaava myyntimme auttaa mielellään työpisteiden kalustukseen ja ergonomiaan liittyvissä asioissa.

Ota rohkeasti yhteyttä! 

Search engine powered by ElasticSuite