0800 165 000


HEXAPLAN OY - TOIMIVAN JA TUOTTAVAN TYÖYMPÄRISTÖN TEKIJÄ

Hexaplan juhli 40-vuotispäiviään vuonna 2016. Yhä edelleen valikoimasta löytyy samoja suomalaisia tuotteita kuin 1970-luvullakin ja toimistolta erinomainen Hexan henki, joka tekee yrityksestä niin mukavan työpaikan.Hexaplan aloitti toimintansa vuonna 1976 Helsingissä. Tuotevalikoimaan kuuluivat aluksi teipit ja teollisuuden pyörät - vähitellen valikoimiin ryhdyttiin ottamaan esimerkiksi kärryjä, ja 1990-luvulla mukaantulivat toimistopuolen kalusteet. Hexa oli alansa ensimmäinen yritys, joka aloitti kuvastomyynnin yrityksille Suomessa. 

- Kuvastomyynnissä olimme oikeita edelläkävijöitä. Ja valikoimaamme kasvatimme aina, kun löysimme hyvän tuotteen ja saimme neuvoteltua sen meille myyntiin, muistelee myyntipäällikkö Antti Hakala. Hakala tuli Hexaplanille myyjäksi vuonna 1992. Tuolloin yritys oli juuri muuttanut Turkuun.TEIPPITARJOUS SAI AIKAAN JONON

Uusi toimitusjohtaja halusi kehittää Hexan tuotevalikoimaa ja koko tuotekuvastoa. Ensin täytyi kuitenkin päästä eroon varastollisesta teippiä, joka oli tullut muuttokuorman mukana Turkuun. - Mietimme toimitusjohtajan kanssa, miten ihmeessä saamme kaiken myytyä. Teimme ensin teippitarjouksen kuvastoon, mutta sen jälkeenkin teippiä riitti. Sitten keksimme pitää varastolla niin sanotut hullut päivät ja kokosimme valtavan määrän kymmenen teippirullan nippuja. Lehtimainos puri ja ihmiset jonottivat ostamaan edullista teippiä, nauraa Hakala.


Hexan tuotevalikoima koostui alkuvuosina pääosin suomalaisista tuotteista. 1990-luvulla tuotesortimenttiin etsittiin lisäyksiä Euroopasta ja myöhemmin sen ulkopuolellakin. Silti yhä edelleen suuri osa Hexaplanin tuotteista on kotimaisia. 

- Olemme aloittaneet yhteistyön joidenkin tavarantoimittajiemme kanssa jo 1970-luvulla, ja ihan samoja tuotteita on vieläkin valikoimassamme. Hyvien toimittajasuhteiden ansiosta pystymme tänään tarjoamaan asiakkaillemme esimerkiksi heidän toiveidensa mukaan räätälöityjä tuotteita. Hauskana esimerkkinä tästä on Kaustisten kansanmusiikkijuhlille suunniteltu kanteleenkuljetuskärry. Kärryjä valmistettiin lopulta kaksi kappaletta.

TUOTTEESTA LAADUKKAISIIN KOKONAISRATKAISUIHIN

Neljän vuosikymmenen aikana on tapahtunut suuria muutoksia esimerkiksi myynnissä. Hakala muistelee, miten alkuvuosina riitti, että kuvasto saatiin valmiiksi ja postitettua. Sitten alkoivat puhelimet soida ja faksit tulostaa tilauksia toisensa jälkeen. 

Tänään Hexaplan tekee  projektimyyntiä ja suunnittelee asiakkaiden tarjouspyyntöjen perusteella kokonaisia sisustusratkaisuja.
- Nykyään huomioimme ergonomian kaikessa, mikä on hieno asia, kertoo Hakala. - Koko ergonomia-sanaa ei varmasti ollut edes keksitty vielä 1970-luvulla! TÖISSÄ SAA OLLA HAUSKAA

Hexaplan huolehtii työntekijöistään ja tässä kohtaa "suutarin lapsella on kengät". Toimistolta löytyy akustoivia tauluja,  sähköpöytiä, seisontamattoja, ergonomisia työtuoleja, moderneja säilytys- ja toimistokalusteita, lasikirjoitustauluja, jne. 

Hakala nostaa esiin myös Hexan hengen, joka on säilynyt ennallaan, vaikka väki on vaihtunut ja porukkaa tullut taloon lisää. 

- Meillä nauretaan paljon ja heitetään hurttia huumoria. Se on yksi syy siihen, miksi minäkin olen yhä täällä, sanoo Hakala hymyillen.