Mediq Suomi

Mediq Suomen logistiikkakeskuksen varastouudistus toi jopa 30 % tilasäästön ja siten pienensi merkittävästi vuokrakustannuksia. Storeganizer ja uudet läpivirtaushyllyt optimoivat varastotilat ja samalla ergonomiset pakkauspisteet lisäävät työntekijöiden työhyvinvointia entisestään.

Selkeää säästöä varaston optimoinnilla

Mediq Suomi Oy on Suomen johtava terveydenhuollon laitteita ja tarvikkeita tarjoava yritys, ja samalla osa Pohjois-Euroopan suurinta Mediq-konsernia. Suomessa he ovat toimineet 2010-luvulta lähtien. Heidän tuotevalikoimaansa kuuluvat laitteet, tarvikkeet ja palvelut terveydenhuollon ammattilaisille, sairaaloille ja laboratorioille.

Mediq-Antti

Mediq Suomen varastopäällikkö Antti Painilainen

Mediq Suomen logistiikkakeskuksessa Espoossa tehtiin mittava uudistus, kun vuokrasopimuksen uusiminen tuli ajankohtaiseksi. Vaihtoehtoina oli nykyisten varastotoimintojen ja hyllypaikkojen kehittäminen tai muutto kokonaan toisiin, ehkä uusin tiloihin.

- Pohdimme erilaisia vaihtoehtoja ja vierailtuamme Mediq Ruotsin varastotiloissa, päätimme tehdä samantapaisen ratkaisun Suomeen. Heillä oli käytössä innovatiivinen, todella tehokas varastojärjestelmä Storeganizer ja sen lisäksi myös läpivirtaushyllyt, kertoo Mediq Suomen varastopäällikkö Antti Painilainen.

- Tiesimme mitä halusimme ja kilpailutimme muutamia tavarantoimittajia. Kilpailutus tehtiin Hollannista, konsernin pääkonttorista käsin. Hexaplan tuli mukaan suosituksestani, kun haettiin kotimaisia, vakavaraisia ja tunnettuja toimittajia, sanoo Painilainen.

Tehokasta ja kompaktia varastointia

Hexaplan valikoitui neuvotteluiden ja useiden Teams-palaverien jälkeen Mediq Suomen yhteistyökumppaniksi.

- Toki hintakin oli tärkeä asia, mutta emme tarkastelleet pelkästään sitä. Varaston vuokrasopimuksen päättyminen asetti meille aikarajan, joten oli tärkeää saada tarvittavat asennukset ja kalusteet tietyssä aikataulussa. Hexaplan pystyi tarjoamaan meille koko paketin asennuksineen. Ammattitaitoinen myyjä hoiti erittäin hyvin yhteydenpidon ja hankki kaikki tarvitsemamme vastaukset, kertoo Painilainen.

Mediq-Storeganizer

Storeganizer-järjestelmä pitää sisällään kangaslokerikot kannattimineen ja varastohyllyihin asennettavat kiskot.

Storeganizerilla Mediq Suomi pystyi helposti optimoimaan varastointikustannuksia neliömetrillä pystysuoraan ripustettavien kangaslokerikkojen avulla. Lokerikot valmistetaan kestävästä teollisuuskankaasta. Kiinnitys tapahtuu kuormalavahyllyihin erityisillä kiskoilla, joissa lokerikkoja on helppo liikutella. Storeganizer-järjestelmä vaati kohtuu vähän investointeja, koska se rakennettiin Mediq Suomen olemassa oleviin kuormalavahyllyihin. Toki hyllyjä piti muokata, jotta järjestelmä saatiin asennettua paikoilleen.

Mediq Suomen varastossa on tuhansia, nopeasti kiertäviä tuotenimikkeitä, joihin läpivirtaushyllyt ovat näppärä ratkaisu. Syvän hyllyn integroidut rullaradat toimivat erityyppisille ja -painoisille laatikoille tai lavoille. Hyllypaikka ei pääse tyhjenemään, kun jonossa olevat laatikot valuvat automaattisesti hyllyn etureunalle. Tavarankierto noudattaa FIFO-periaatetta (First in, first out).

Mediq-lapivirtaushylly

Läpivirtaushyllyn syvä rakenne mahdollistaa sen, että laatikoita on useita jonossa.  Hyllypaikka ei tyhjene, kun jonossa olevat laatikot valuvat hyllyn etureunalle.

Mediq-FiFo-rullat

Takana jonossa odottava laatikko liikkuu painovoimaisesti integroitua rullarataa pitkin hyllyn etureunaan, kun tyhjentynyt laatikko poistetaan. 

Mediq-lapivirtaus-rullat

Looginen, selkeä nimikekoodausjärjestelmä nopeuttaa hyllytystä ja tehostaa osaltaan toimintaa. Nimekelistoilla voi osoittaa selkeästi tuotteiden paikat.

Pakkauspöydät sähkösäätöisiksi

Hyllyratkaisujen lisäksi myös pakkauspisteiden pöydät kaipasivat uudistusta. Vanhat pöydät olivat osoittautuneet käytössä laadukkaiksi, mutta tulleet jo tiensä päähän. Oli loogista jatkaa saman kotimaisen valmistajan, Trestonin, pakkauspöydillä ja Hexaplan pystyi toimittamaan halutut pöydät Mediq Suomelle. Uudet sähkösäätöiset Treston-pakkauspöydät otettiin heti käyttöön. 

- Sähkösäätöisyys pakkauspöytiin tuli puhtaasti työntekijöiden hyvinvoinnin edistämisestä. Meillä työskentelee pakkaustoiminnoissa useita eri pituisia henkilöitä ja halusimme, että työpiste olisi aina jokaiselle sopivalla korkeudella. Ajattelimme ergonomiaa, ja onhan sähköpöydät nykyaikaiset, tiivistää Painilainen.

Hexaplan toimitti pakkauspöytien kanssa Mediq Suomen logistiikkakeskukseen pienikokoisia, korkeussäädettäviä Treston MLC 405 L -mobiilityöpisteitä tavarantarkastajien ja inventoijien käyttöön. 

Treston MLC 405  -mobiilityöpiste on myös korkeussäädettävä, joten samaa työpistettä voi käyttää useampi eripituinen käyttäjä. Tutustu Treston-mobiilityöpisteeseen paremmin tästä linkistä.

Sähköpöytä on joustavasti muokattava ja skaalautuva työpiste teollisuuden, kokoonpanon, pakkaamon ja tuotekehityksen tarpeisiin. Tutustu sähkösäätöisiin pöytiin ja muihin teollisiin työpisteisiin tästä linkistä.

Yhteistyö saa kiitosta

Antti Painilainen on erittäin tyytyväinen Hexaplanin toimintaan ja erityisesti projektimyyjä Aku Antmanin ammattitaitoon ja yhteistyökykyyn projektin aikana.

Koko projekti sujui erittäin hyvin. Vaikka meillä oli tiukka aikataulu, niin missään kohtaa ei tullut olo, etteikö Hexaplaniin voisi luottaa. Kaikki toimitukset tulivat ajallaan ja siten kuin oli sovittu. Vanhoja kuormalavahyllyjä purettiin ja asennuksissa jouduttiin tekemään meidän toiveesta ylimääräisiä muutoksia, ja silti kaikki eteni hienosti. Asentajat osasivat todella asiansa. Voin vain kiitellä Akun yhteistyötä, nopeaa reagointia ja kärsivällisyyttä muutostenkin keskellä. Ammattitaitoinen myyjä oli tärkeä osa tätä kaikkea.

Mediq Suomen varastopäällikkö
Antti Painilainen

Mediq-AkujaAntti

Kaipaako yrityksesi varasto uudistusta?

Autamme mielellämme varastotilojen optimoinnissa ja hyllyvalinnoissa.

Ota rohkeasti yhteyttä! 

Search engine powered by ElasticSuite