IDEAT JA INSPIRAATIO

Rauhoita mielesi ja katso vinkkimme

Haluat luoda hyvää työfiilistä ja parantaa ergonomiaa, mutta ideat ovat hukassa? Ei hätää, olet oikealla sivulla. Olemme koonneet tälle sivulle inspiraatiotekstejä, joiden avulla teet työpäivistä entistä parempia. Laadukkaat kalusteet ovat toimiston perusta, mutta myös väreillä ja materiaaleilla on merkitystä. Trendivärit ja tuotteiden kesto sekä kierrätettävyys nousevat yhä useammin ostajien kriteereiksi. 

Tutustu artikkeleihin ja poimi ideat talteen!

ideat-kokouksiin-intro

Viihdytään kokouksissa

Tänä päivänä kokoustilojen tulee muokkautua joustavasti erilaisiin kokoustarpeisiin ja ryhmätyöhön. Katso parhaat vinkit, joilla toteutat viihtyisät kokoustilat ja vältät yleisimmät virheet palavereissa.

paluu-tyopaikoille-intro

Hybridimalli on täällä

Etätyön ja työnteon hybridimallin yleistyessä työnantajat joutuvat pohtimaan, mikä houkuttelee työntekijät takaisin työpaikalle. Ergonomia, viihtyisyys, mitä muuta?

kotitoimisto-koira

Toimiva kotitoimisto

Työpisteen ergonomisuus on tärkeää työhyvinvoinnille niin kotona kuin toimistollakin. Työtä pitäisi pystyä tekemään kotikonttorilla aivan yhtä hyvin kuin yrityksen toimistossa.

sisustus-edgetaulu

Sisustusvinkkimme toimistoon

Sisustuksessa suositaan luonnollisia materiaaleja, kuten kangasta ja puuta. Väreissä valkoinen on saanut väistyä lämpimien ja murrettujen sävyjen tieltä.Lue työhuoneeseen sopivista sisustuksellisista yksityiskohdista ja väreistä.

materiaalivalinnat-alku

Vastuullisuuden polttopisteessä

Vastuullisuudessa on monta sävyä, toimintatapaa ja variaatiota. Hankintojen vastuullisuus on yksi tärkeä osa yritysten vastuullisuustyötä. Se tarkoittaa sitä, että yritys pyrkii tekemään hankintoja, jotka ovat linjassa sen arvojen ja yritysvastuun kanssa. Kestävämpi arki luodaan muun muassa materiaalivalinnoilla. Lue lisää.

turvallinen-kiva-piha-alku

Viihtyisä piha piristää

Yrityksen pihapiiri voi olla paljon enemmän kuin pelkkä betoninen parkkipaikka tai kuiva nurmikenttä. Se voi olla paikka, jossa turvallisuus, käytännöllisyys ja viihtyisyys kulkevat käsi kädessä, luoden positiivista ja innostavaa ilmapiiriä niin työntekijöille kuin asiakkaillekin. Luo näillä vinkeillä turvallinen ja viihtyisä piha-alue työpaikalle.

positiivinen-tyonantaja

Posiviivinen yrityskuva on etu

Työnantajamielikuvalla tarkoitetaan yrityksen mainetta työmarkkinoilla ja mielikuvaa yrityksestä työnantajana. Työnantajamielikuva on yhteydessä yrityksen kaikkeen tekemiseen, niin arvoihin kuin tapaan tehdä työtä. Positiivisesta työnantajamielikuvasta onkin tullut yrityksille entistä tärkeämpi kilpailutekijä.

Ergonominen sähköpöytä

Sähköpöytä parantaa työtehokkuutta ja luovuutta. Se mahdollistaa liikkuvuuden työskentelyn aikana  ja sähköpöydällä saat juuri sellaisen työasennon kuin haluat. Lue lisää sähköpöydistä.

Huomioi akustiikka

Luo meluvapaa työympäristö ja lisää työhyvinvointia. Akustiikkalevyt vaimentavat tehokkaasti ääntä ja erivärisillä akustiikkapaneeleilla voi luoda myös sisustuksellisia pintoja. Katso vienkkejä työpaikan akustoimiseen.

Vinkkejä valaistussuunnitteluun

Työpaikan valaistus koostuu useimmiten luonnonvalosta, sopivasta yleisvalaistuksesta ja työpisteiden valaistuksesta. Lue miten valaistuksella voidaan vaikuttaa merkittävästi työpaikan viihtyvyyteen.

Verkkokauppiaan työvälineet

Verkkokaupan arkeen kuuluu varastointiin, lajitteluun ja pakkaukseen liittyviä toimintoja. Pakkaustyöpisteet kannattaa rakentaa ergonomisiksi ja helppokäyttöisiksi säädettäviksi työpisteiksi. Katso miten pienetkin päivitykset voivat tuoda puhtia toimintoihin.

cetus-hakkivarasto-alkuun

Häkkivarastot ja käytännölliset verkkoelementit

Häkkivarastot ovat välttämättömyys monissa taloyhtiöissä, ja kun kyse on omaisuuden turvallisesta säilyttämisestä, ei kannata ottaa turhia riskejä. Verkkoelementit sopivat erinomaisesti uudisrakennusten lisäksi myös vanhojen rakennusten saneerausprojekteihin. Puurakenteisen säilytysratkaisun korvaaminen teräksisellä irtainvarastolla vähentää palokuormaa. Troax-verkkoelementit ovat suunniteltu kestäviksi ja nopeasti asennettaviksi. Konesuojaverkko Smart Fix on puolestaan suunniteltu suojaamaan koneet ja kuljettimet varastoalueilla, tuotantolaitoksissa sekä terminaaleissa. Käyttökohteita on monia, lue lisää verkkoelementeistä.

Viisi vinkkiä parempaan pakkaamiseen

Pakkaus- ja lähettämötyöskentelyyn tarkoitetuilla pakkauspöytäratkaisuilla työnteosta tulee mielekästä ja välineet ovat jatkuvasti käsien ulottuvilla. Kun lähtevän tavaran pakkaamiselle on oma paikkansa, pakkaus- ja lähetystoiminta on helppoa sekä nopeaa. Muutamia vinkkejä, joita kannattaa miettiä pakkaustyöpistettä rakentaessa.

Jätelajittelulla parempi työpäivä

 Jätehuollon toimivuus on  tärkeä osa minkä tahansa työympäristön viihtyvyyttä sekä toimitilojen kunnon ja turvallisuuden ylläpitoa. Myönteinen asennekulttuuri edesauttaa kierrätyskäytäntöjen juurruttamista. Kierrätysohjeet onkin hyvä pitää jatkuvasti esillä muistutuksena. Poimi kierrätysvinkit ja ideat.

Työtehokkuuden optimointi varastossa

Varaston hyllypaikat, erilaiset hyllyjärjestelmät, työpisteet ja asianmukaiset työvälineet vaikuttavat kaikki varastotyön tehokkuuteen. Varastointi on tärkeä osa liiketoimintaa. Varaston toimintaan ja varastotyön tehostamiseen kannattaa panostaa.

Haitallisten aineiden turvallinen säilytys

Haitallisten ja vaarallisten aineiden oikeanlainen säilytys lisää työturvallisuutta, vähentää omaisuusvahinkoja ja suojelee työ- ja elinympäristöä. Katso tästä tuotevinkkejä erilaisiin haitallisten aineiden ja kemikaalien säilytysratkaisuihin. Tässä vinkkejä kemikaaliastioiden säilytykseen.

Search engine powered by ElasticSuite