Kestävämpi arki materiaalivalinnoilla

Vastuullisuus - sana, joka on tullut varmasti kaikille tutuksi ja kuuluu jokaisen firman sanavarastoon tänä päivänä. Se on kuin se suosittu biisi, jonka mukana kaikki laulavat. Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa?

2-3-osa-kierr_tys-kest_vyys
1-3osa-bioxlaatikossa-m_nty

KESTÄVÄÄ ARKEA RAKENTAMASSA

Materiaalivalinnat vastuullisuuden polttopisteessä

Vastuullisuudessa on monta sävyä ja variaatiota, kuin jäätelökioski täynnä eri makuja. Vastuullisuus pitää sisällään lukemattoman määrän erilaisia arvoja, toimintatapoja, prioriteetteja sekä päämääriä. Jokainen yritys tekee omat vastuullisuusvalintansa ja pyrkii suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaansa eettisesti kestävällä tavalla.

Vastuullisuuden merkitys on sidottu aikaan ja heijastaa kunkin yrityksen omaa käsitystä vastuullisuudesta. Se sopeutuu ajan henkeen ja maailman tapahtumiin. Vastuullisuus on kuin hyvä kirja, joka jatkuvasti kääntää uusia sivuja ja tarjoaa uusia näkökulmia. Vaikka saattaa kuulostaa kuluneelta kliseeltä, niin pienilläkin valinnoilla on iso vaikutus.

Hankintojen vastuullisuus on yksi tärkeä osa yritysten vastuullisuustyötä. Se tarkoittaa sitä, että yritys pyrkii tekemään hankintoja, jotka ovat linjassa sen arvojen ja yritysvastuun kanssa. Näitä valintoja ohjaavat erilaiset tekijät, kuten energiatehokkuus, vähäpäästöisyys, ympäristömerkit, kotimaisuus, pitkäikäisyys ja kierrätettävyys. Miten nämä tekijät ilmenevät teidän yrityksessänne? Onko energiatehokkuus teille tärkeä arvo? Pyrittekö valitsemaan ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja hankinnoissanne? Arvostatteko kotimaisuutta ja suositteko kotimaisia tuotteita? Pyrittekö valitsemaan tuotteita, jotka on valmistettu kierrätettävistä materiaaleista tai joissa on kiinnitetty huomiota kierrätettävyyteen suunnitteluvaiheessa?

VALITSE VIISAASTI

Kestävä tulevaisuus alkaa pienistä valinnoista

ILOA+ on The Tuoli

ILOA+ -tuolissa on kaikki, mitä voit toivoa mukavasta istumakokemuksesta. Sen lisäksi, että tuoli tarjoaa erinomaista istuinmukavuutta, se myös ihastuttaa silmää tyylikkäällä muotoilullaan ja puun elävällä pinnalla. Ja mikä parasta, ILOA+ valmistetaan Suomessa ja tuolilla on Avainlippu- ja Design from Finland -tunnukset. Nämä tunnukset kertovat siitä, että tuote on kotimainen ja täyttää korkeat laatuvaatimukset sekä edustaa suomalaista muotoiluosaamista.

Tuolin vaneriosa on PEFC-sertifioitu, mikä on merkki kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesta metsänhoidosta. Tämä tarkoittaa, että metsiä hoidetaan ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla. PEFC-sertifikaatti antaa mielenrauhaa siitä, että puun hankinta tuolin valmistukseen on tehty vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen. 

Kolme upeaa satulatuolia: ILOA +, ILOA Joy ja ILOA Smile.

Souly-tuolissa istut hyvällä omallatunnolla
Toimistotuoli Souly on enemmän kuin pelkkä istuinpaikka - se on designiltaan kaunis tuoli, joka hurmaa ulkonäöllään ja tarjoaa erinomaista mukavuutta pitkän työpäivän aikana. Tämän tuolin hyvät puolet eivät lopu tähän, sillä sen valmistuksessa on otettu huomioon myös kestävä kehitys ja ympäristö.
Tuolin selkänoja on valmistettu polyesterista, josta peräti 80 %  on kierrätettyä. Vanhojen materiaalien hyödyntäminen uudelleen vähentää huomattavasti ympäristövaikutuksia ja luonnonvarojen käyttöä. Istuinosa puolestaan on verhoiltu Rivet-kankaalla, joka koostuu 100 % kierrätetystä polyesterista. Tämä materiaali on peräisin vanhoista muovipulloista. Souly-tuolin pakkaus on myös suunniteltu ympäristöystävälliseksi. Lue lisää toimistotuoli Soulysta ja katso sen värivaihtoehdot.

Ympäristön ystävät pakkaavat fiksummin

Ekologiset pakkausmateriaalit ovat enemmän kuin vain ympäristöystävällinen valinta. Ne auttavat paitsi pelastamaan ympäristön, myös auttavat tekemään brändistäsi vielä vahvemman ja vastuullisemman.  Ekopakkausmateriaalit eivät ole vain trendi, vaan myös tapa voittaa kilpailu ja tehdä fiksuja liiketoimintapäätöksiä!

Kuvan Ruoholaatikko™ on vihreä pakkausratkaisu, joka ei ole pelkkä laatikko! Se on tehty 30 % tuoreesta ruohosta ja 70 % kierrätyspaperista. Näin saavutetaan merkittäviä säästöjä veden ja energiankäytössä, sekä huomattavasti pienemmät CO2- päästötTutustu ruoholaatikkoon.

Treston Biox kestävä valinta teollisuuteen
Treston BiOX -hyllylaatikko tarjoaa kestävän ja luontoystävällisen vaihtoehdon teollisuuden säilytystarpeisiin. Se yhdistää toimivuuden, vastuullisuuden ja suomalaisen osaamisen yhdessä paketissa. Tämä säilytyslaatikko on valmistettu puupohjaisesta biomuovista, ja yli 90 % sen materiaalista tulee uusiutuvasta puusta. Puu saadaan metsäteollisuuden sivuvirroista ja kestävästi hoidetuista metsistä, joten se edustaa vastuullista raaka-aineiden käyttöä. Huomion arvoista on myös se, että hyllylaatikon käyttämät materiaalit ovat hiilineutraaleja. 

Lisäksi on ilahduttavaa mainita, että Treston BiOX -hyllylaatikot valmistetaan Suomessa. Tämä paikallinen valmistus tuo mukanaan useita etuja, kuten lyhyemmät kuljetusmatkat ja työpaikkoja omalle alueelle. Näin voimme olla varmoja siitä, että hyllylaatikot täyttävät korkeat laatustandardit ja samalla edistävät paikallista taloutta.

Zero-tuotesarja kunnioittaa luontoa

Zero-tuotesarja on ainutlaatuinen hyllyvaunusarja, joka kunnioittaa ympäristöä. Sarja on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista, mikä tekee siitä vastuullisen vaihtoehdon.  Sarjan kätevät perusvaunut soveltuvat mitä moninaisimpiin käyttökohteisiin ja ulkoasultaan huolitellut yleisvaunut sopivat hyvin myös tarjoiluvaunuiksi. Vaunujen jauhemaalausprosessissa käytetään kierrätettyä jauhetta, mikä vähentää uusien resurssien tarvetta. Pyörät valmistetaan myös kierrätetyistä materiaaleista. Itse teräsvaunun valmistuksessa käytetään kierrätettyä terästä. Katso hyllyvaunut tästä ...

Honey Raw EcoSUND®  akustiikkapaneelit 

Honey Raw -akustiikkapaneelit tarjoavat paitsi äänen vaimennusta myös ympäristöystävällisyyttä. Nämä paneelit on valmistettu allergisoimattomasta EcoSUND®-polyesterikuitulevystä. Paneelit puristetaan muotoonsa, mikä tarkoittaa, että ne eivät sisällä liimaa eivätkä vapauta päästöjä tai kaasuja huoneilmaan. Turvallinen ja terveellinen valinta etenkin sisäympäristöön.  Ympäristöystävällisuuden kannalta Honey Raw -paneelit ovat erinomainen valinta. EcoSUND®-materiaali on valmistettu kierrätetystä PET-muovista. Näin voit nauttia akustisesta mukavuudesta samalla, kun tiedät tekeväsi ympäristöä säästäviä valintoja. Lue akustiikkapaneeleista lisää ...

Pukukaapit kotimaisuutta parhaimmillaan

Laadukkaat Suomessa valmistetut teräksiset pukukaapit ovat aidosti kotimainen ja kestävä valinta vaatesäilytykseen. Pukukaapit valmistaa yli 30-vuotias yritys, joka on koko toimintansa ajan panostanut suomalaiseen laatuun, innovatiiviseen suunnitteluun ja kotimaiseen designiin. Yritys työllistää lukuisia ihmisiä ja paikallisuus minimoi rahdin kustannuksia sekä päästöjä. Pukukaappien valmistukseen käytetty teräs on täysin kierrätettävissä. Kierrättämällä kaapit eivät jää myöskään vaivoiksi, vaan lähes kaikki materiaalit voidaan hyödyntää uudelleen. Kaappien maalauksessa on myös huomioitu ympäristöystävällisyyys, lue lisää ...

KOTIMAISUUS ON ARVO

Hexaplanin sydän sykkii Suomessa 

Arvoissamme korostuvat kotimaiset juuret ja suomalainen palvelu. Kotimaisena konkarina olemme panostaneet asiakaskokemukseen, palveluketjuun ja suomalaisiin tuotteisiin jo vuodesta 1976 alkaen. Olemme ylpeitä siitä, että meillä on ollut Avainlippu-merkki jo vuodesta 2016 alkaen, mikä on osoitus sitoutumisestamme tarjoamaan suomalaista palvelua parhaalla mahdollisella tavalla. Yrityksemme omistus on 100 % suomalainen ja haluamme pitää toimintamme vahvasti kotimaassa. Pääkonttorimme sijaitsee Suomen Turussa, mikä mahdollistaa tiiviin yhteistyön suomalaisten asiakkaidemme kanssa ja tarjoaa meille syvän ymmärryksen kotimaan markkinoista.

Meidän asiakkaanamme sinäkin olet vahvasti mukana tukemassa kotimaisia toimijoita, sillä merkittävä osa valikoimamme tuotteista on valmistettu Suomessa. Ylpeänä voimme kertoa, että meillä on yhteensä 120 tavarantoimittajaa, joista peräti 80 on suomalaisia. Tämä tarkoittaa, että kun teet ostoksia meiltä, voit luottaa siihen, että tuet kotimaista työtä ja edistät Suomen taloutta. Yhteistyömme suomalaisten toimittajien kanssa vahvistaa paikallista osaamista ja luo työpaikkoja kotimaassa.

Panostamme valikoimassamme suomalaiseen laatuun ja designiin. Tiedämme, että suomalaiset tuotteet tunnetaan korkeasta laadustaan ja kestävyydestään. Siksi haluamme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista, ja suomalaiset valmistajat ovat tässä tärkeässä roolissa.
Yhdessä voimme rakentaa vahvempaa ja kestävämpää tulevaisuutta Suomessa.

Avainlippu-merkki

Avainlippu-merkki on suomalaisten hyvin tuntema symboli, joka auttaa asiakasta valitsemaan suomalaisen vaihtoehdon. Merkki on ollut vahva viestijä kotimaisuudesta jo yli 50 vuoden ajan.
Merkin myöntämisen edellytyksenä on, että tuote tai palvelu valmistetaan tai tuotetaan Suomessa. Tärkeä tekijä on myös tuotteen tai palvelun kotimaisuusaste, joka tulee olla vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-merkin saaneiden tuotteiden kotimaisuusaste ylittää kuitenkin 80 prosentin rajan.


Avainlippu-merkki on arvostettu tunnus, joka viestii suomalaisesta alkuperästä ja korkeasta laadusta. Se auttaa kuluttajia tunnistamaan aidosti suomalaiset tuotteet ja palvelut. Merkin avulla kuluttajat voivat tehdä tietoisia valintoja, tukien samalla kotimaista työtä ja luottaa siihen, että he saavat laadukkaita tuotteita ja palveluita.
Avainlippu-merkki on tunnustus suomalaiselle valmistukselle ja kotimaiselle osaamiselle. Se rohkaisee vastuullisiin valintoihin ja vahvistaa Suomen yritysten kilpailukykyä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. 

meilla-on-avainlippu
hexa-kuvakebanneri

Vaikuta materiaalivalinnoilla

Kestävän kehityksen edistäminen ja tukeminen on tärkeä tavoite, johon meistä jokainen voi vaikuttaa omilla teoillaan. Tekemällä ympäristötietoisia valintoja hankinnoissa, suosimalla kestäviä ja eettisiä tuotteita, arvostamalla lähituotantoa ja kotimaisuutta, sekä kierrättämällä voimme vaikuttaa ja kantaa oman kortemme kekoon luonnon puolesta. Hexan tuotevalikoimasta löytyy edellä mainittujen lisäksi paljon vastuullisia, kestävää kehitystä tukevia tuotteita. Tarvittaessa kysy lisätietoja myyjiltämme.

Search engine powered by ElasticSuite