Rajavartiolaitos

Vartiolentolaivueen uusiin tiloihin tarvittiin muun muassa räätälöityjä, erikoismitoitettuja pukukaappeja sekä laadukkaita varastojärjestelmiä, jotka sopivat yhteen olemassa olevien kanssa. Ratkaisut löytyivät Hexalta – ja vieläpä erinomaisen palvelun kera.

Varastohyllyt ja pukukaapit toiveiden mukaan

Rajavartiolaitoksen Turun ja Helsingin korjaamotoiminta yhdistettiin samaan tukikohtaan, jolle rakennettiin uudet tilat Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyyteen. Tiloissa työskentelee vartiolentolaivue esikuntineen, yhteensä 75 henkilöä.

Rajavartiolaitoksen pääasiallinen tehtävä on huolehtia siitä, että Suomenlahti ja Itämeren alue on turvattu. Toimipisteessä on päivystys ympäri vuorokauden, ja tavallisena päivänä lähdetään hoitamaan hälytystehtäviä –  esimerkiksi avuksi etsimään kadonnutta tai onnettomuuspaikalle. Lisäksi tiloissa sijaitsevat tukitoiminnot eli ilma-aluskorjaamo ja varasto.

rajavartiolaitos-helikopteri

Uusiin tiloihin erikoismitoitettuja tuotteita

Uusiin tiloihin tarvittiin kalusteita niin varastoon kuin henkilökunnan pukuhuoneisiinkin. Varastopäällikkö Ole Ekstam ja materiaalipäällikkö Hannu Saastamoinen pyysivät tarjouksia eri kalustetoimittajilta ja kartoittivat, millaisia ratkaisuja oli tarjolla. Toimittajan valinnassa oleellista oli laatu, tuotteiden räätälöintimahdollisuudet sekä se, että yhdestä paikasta saisi mahdollisimman paljon tuotteita.

– Hexaplanilla asian otti hoitaakseen Heli, joka oli todella asiantunteva ja jatkuvasti meihin yhteydessä. Yhteistyö hänen kanssaan sujui todella hyvin ja siitä tuli tunne, että voimme luottaa siihen, että hommat hoituvat. Siksi päädyimme käyttämään heitä, kertoo Ekstam.

rajavartiolaitos-pukukaapit

Lentäjille pukukaapit toiveiden mukaan

Rajavartiolaitos tarvitsi lentäjille erikoismitoitetut pukukaapit: kaappien täytyi olla normaalia korkeampia, jotta lentäjien meripuvut mahtuvat roikkumaan kaapeissa suorana. Myös kaappien ilmanvaihto oli tärkeä ominaisuus.

rajavartiolaitos-ilmastoitu-kaappi
rajavartiolaitos-kaappi
rajavartiolaitos-penkki

Hexaplanin valikoimassa olevat vakiopukukaapit räätälöitiin Rajavartiolaitoksen toiveiden mukaan yhdessä valmistajan kanssa. Uusissa tiloissa erikoismitoitetut kaapit on liitetty rakennuksen koneelliseen ilmanvaihtoon.

– Lentäjillä on lukuisia pukukertoja, joten kaapin ilmanvaihto on tärkeää. Pukujen on syytä olla kunnossa aina, kun hälytykselle lähdetään, kertoo Saastamoinen.

rajavartiolaitos-hakkirullakot

Tukikohdassa työskentelee myös pintapelastajia, joiden varusteille täytyi miettiä sopiva säilytystapa. Yhdessä Hexaplanin kanssa pintapelastajille kehitettiin omat lukittavat rullakot, joissa voi säilyttää valjaita ja muita tarvikkeita.

Räätälöidyt ja yhteensopivat varastohyllyt

Varastossa säilytetään kaikki ilma-alusten varaosat – yhteensä nimikkeitä on 30 000 kappaletta. Varaston olosuhteet eli kosteus ja lämpötila täytyy säilyä aina oikealla tasolla, jotta valmistajien takuu varaosille on voimassa.

Vanhasta toimipisteestä tuli mukaan olemassa oleva hyllyjärjestelmä, mutta sen lisäksi varaosien säilyttämiseen tarvittiin runsaasti uusia kuormalavahyllyjä. Tärkeää oli, että uudet varastohyllyt saatiin sovitettua yhteen vanhojen kanssa.

– Hexaplanin Heli oli yhteydessä hyllyjen valmistajaan ja huolehti, että kaikki toiveemme tulivat kuultua. Se helpotti minun työtäni suuresti, kehuu Ekstam.

rajavartiolaitos-kuormalavahyllyt

Varaston puolella arki on logistiikan järjestelyä, sillä helikopterien osat lähtevät tietyin aikavälein valmistajalle korjattavaksi. Turvallisuusmääräykset vaativat, että aluksista irrotetut varaosat, jotka odottavat lähetystä eteenpäin, täytyy säilyttää lukitussa tilassa. Siksi yksi hyllyköistä ympäröitiin korkeilla teräsverkkoseinillä, joka mitoitettiin hyllyjen mukaan.

rajavartiolaitos-ulokehyllyt

Minulle on tärkeää, että yhteistyökumppanista jää hyvä tunne, ja Hexaplanin kohdalla se toteutui täysin. Hexaplanille ja Helille kiitokset siitä, että he kuuntelivat meitä ja pystyivät tarjoamaan juuri oikeita ratkaisuja. Kaikki, jotka meiltä ovat olleet Hexaplanin kanssa tekemisissä, ovat olleet erittäin tyytyväisiä. Yhteistyömme Hexaplanin kanssa jatkuu. 

Ole Ekstam

Varastopäällikkö

rajavartiolaitos-ekstam

Kaipaako yrityksesi uudistusta?

Autamme mielellämme yrityksen eri tilojen uudistuksissa. Tarvittaessa räätälöimme kalusteet tarpeesi mukaisesti. 

Ota rohkeasti yhteyttä! 

Search engine powered by ElasticSuite