Savonlinnan Järvipelastajat

Laitaatsillan telakan vanhasta verstaasta syntyi hieno toimitila Savonlinnan Järvipelastajille. Hexaplan toimitti yhdistyksen pelastusasemalle kalusteet kokous- ja koulutustilaan sekä vaatekaapit ja kuivaushuoneen vaaterekit.

Kalusteiden käytännöllisyys etusijalla

Savonlinnan Järvipelastajat ry on juuri ottanut käyttöönsä uuden toimitilan. Yhdistykselle on kunnostettu Laitaatsillan telakka-alueella sijaitseva komea punatiilinen rakennus, joka on yksi alueen vanhimmista. Vuonna 1927 rakennettu tiilitalo oli päässyt varsin heikkoon kuntoon. Yhteistyössä Stora Enson, Ammattiopisto SAMIedun ja museoviraston kanssa talosta syntyi nykyvaatimukset täyttävä toimisto- ja huoltorakennus.

jarvipelastajat-lautta

Savonlinnan Järvipelastajat koostuu vapaaehtoistyötä tekevistä jäsenistä, jotka auttavat alueella merihätään joutuneita veneilijöitä päivätöidensä tai opiskelunsa ohella. Pelastustehtävät tehdään itsenäisesti tai viranomaisten johdolla. Yhdistys tekee myös koulutuksellista yhteistyötä muun muassa Savonlinnan SPR:n ensiapuryhmän ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun kanssa. 

Yhdistyksellä on nyt käytössään 87-neliöinen toimitila, jossa on miehistö- ja koulutustilojen lisäksi pelastustoiminnan vaatimat kuivaus- ja varastotilat. Matka veneille on lyhyt, sillä yhdistyksen tukikohta on Laitaatsillan telakka-alueen laiturissa. Pelastusaseman eteen on tehty mittava määrä talkootyötä järvipelastajien aktiivijäsenten toimesta. Järvipelastajat ovat vastanneet muun muassa aseman pihatöistä, rakennuksen sisäpinnoista ja kalustamisesta.

Kalusteiden tuli olla käytännöllisiä

Savonlinnan Järvipelastajien puheenjohtaja Esa Hirvonen etsi Savonlinnan järvipelastajien uusiin toimitiloihin sopivia kalusteita netistä ja päätyi Hexaplanin verkkosivuille. Valikoiman monipuolisuus ja tuotteiden laatu vakuutti. Yhdistys kilpailutti muutamia toimittajia ja tarjousten läpikäynnin jälkeen tilaus tehtiin Hexaplanille.

jarvipelastajat-kokoustila

- Kalusteiden käytännöllisyys oli meille tärkeä valintakriteeri, kertoo Hirvonen. Kokous- ja koulutustilaan haettiin pöytiä, jotka oli helppo siirtää ja tarvittaessa nopeita varastoida. Tuolien tuli olla kestäviä ja pinottavia. Säkkituolit otimme piristämään tilaa. Kokous- ja koulutustilassa oleskellaan muutenkin, joten halusimme lisätä viihtyisyyttä. Ei kaikkien kalusteiden tarvitse olla tylsiä ja säkkituolit toivat väriä tilaan, kertoo Hirvonen.

Säilytyskalusteiksi Savonlinnan Järvipelastajille valikoitui kotimaisen Pro-sarjan ovelliset toimistokaapit ja rulo-ovelliset mappikaapit. Hexaplan toimitti miehistötiloihin kotimaiset, kaksikerroksiset VK2-sarjan pukukaapit. Nyt vapaaehtoisten tavaroille on lukittava tila ja varusteet saadaan piiloon ovien taakse.

jarvipelastajat-lokerokaappi
jarvipelastajat-mappikaapit

Kunnolliset miehistötilat

Esa Hirvonen sanoo kunnollisten toimitilojen olevan loistava juttu yhdistyksen toiminnalle.

– Uuden pelastusaseman myötä yhdistyksen toiminta helpottuu huomattavasti. Kunnolliset miehistötilat, toimivat varastointi- ja muut ratkaisut mahdollistavat pelastustoiminnan kehittämisen pitkälle tulevaisuuteen. Järviretkiltä lähdettiin aiemmin suoraan kotiin, jonne jokainen vei omat varusteensa kuivumaan. Koulutuksiin ja kokouksiin haettiin tiloja erikseen. Jatkossa toiminta sujuu jouhevammin yhdessä paikassa, kertoo Hirvonen tyytyväisenä.

jarvipelastajat-vaaterekit

Varusteiden kuivaushuoneeseen tuli helposti siirreltävät Z-vaaterekit. Kahdella tangolla varustettu sopii etenkin pelastusliiveille ja yksitankoiset pelastautumispuvuille. Z-rungon ansiosta rekit ovat kapeita ja mahtuvat hyvin huoneeseen.

Kaikki yhdestä paikasta

Yhdistyksen toiminta on pyörähtänyt käyntiin uudessa toimitilassa Laitaatsalmen rannalla. Esa Hirvonen kertoo olevansa tyytyväinen hankittuihin kalusteisiin ja kiittelee palvelukokonaisuutta. Hexaplan pystyi tarjoamaan kaiken tarvittavan ja tilaaminen oli helppoa.

- Hexaplanilla kuuntelivat meitä ja tarjosivat meille juuri oikeanlaisen kokonaisuuden. Olemme olleet tyytyväisiä, sanoo Hirvonen.

Kaipaako kokoustilasi uudistusta?

Kokous- ja säilytyskalusteita hankittaessa kannattaa panostaa laadukkaisiin ja pitkäikäisiin tuotteisiin. Laadukkaat kalusteet kestävät käytössä ja tekevät tiloista viihtyisät. Projektimyyjämme auttavat mielellään tilasuunnittelussa ja tuotevalinnoissa.